22 / 12 / 2024

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?



İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar adına yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Başvurunun e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak dolduruluyor, Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılması sağlanıyor, Yapı Kayıt Belgesi formu sistem üzerinden onaylanmak üzere Müdürlüğe gönderiliyor ve formun Müdürlükçe onaylanmasından sonra bir örneği talepte bulunan yapı sahibine veriliyor.

İmar Barışı kapsamında tüm maliklerin muvafakati gerekli mi?

Yapı kayıt belgesi başvurusu için muvafakat gerekmemekte olup maliklerden birinin başvurusu yeterli oluyor. Ancak kat mülkiyetine geçilmek istenirse tüm maliklerin muvafakati gerekli oluyor. 


İmar barışında önemli süreler!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön