09 / 05 / 2024

İmar barışı kat malikleri muvafakatnamesi

İmar barışı kat malikleri muvafakatnamesi

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün!

İmar barışı bilgilendirme toplantısı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İmar barışı toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'un katılımı ile yapılacak. 

Hüseyin Daşgın'ın 2 katlı binasında kaçak kat yıkıldı!

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Köyceğiz gölü manzaralı 2 katlı evine kaçak kat yaptırıp, yasal tarihten sonra yaptığı halde İmar Barışı kapsamına sokmaya çalışmıştı. 

TEB’den imar barışına özel kredi desteği!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘İmar Barışı’ kampanyasına katılmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için yüzde 1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi verecek.

İmar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışında bodrum kat hesaba katılır mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki ödeme yapılırken bodrum kat hesaba katılır mı? İşte cevabı...

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı kat malikleri muvafakatnamesi Haberi

İmar barışı kat malikleri muvafakatnamesi

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar adına yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Başvurunun e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Müracaat kurum ve kuruluşlara yapılmış ise, Yapı Kayıt Belgesi formu müracaat sahibinin beyanına göre eksiksiz olarak...