16 / 08 / 2024

İmar Barışına en çok başvuru yapılan iller

İmar Barışına en çok başvuru yapılan iller

İmar Barışı’na başvurular 1.8 milyonu buldu. İstanbul’da 330 bin, İzmir’de 172 bin başvuru var. Ankara’nın ilgi göstermediği barış, Konya, Bursa ve Kocaeli’nden büyük ilgi görüyor

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar barışı kapsamında incelemeler devam ederken şimdiye kadar belirlenen kaçak yapılara en çok Kaş ilçesinde rastlandı.

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışına en fazla talep Kepez ve Manavgat’tan geldi!

Antalya'da en fazla gecekondunun bulunduğu Kepez ile otel sayısının en fazla olduğu Manavgat ilçeleri imar barışına en çok başvuru yapan bölgeler oldu.

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

Aydın’da imar barışına talep patlaması!

Bugün başvuru süresi dolacak olan İmar Barışı’na Aydın’da taleplerdeki yoğunluk artış göstererek sürüyor.

İmar barışının bilançosu!

İmar barışına en çok başvuru sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldi. Yayla ve meralardaki kaçak yapılarla gündeme gelen Trabzon'da 151 bin 671, Rize'de ise 75 bin 472 yapı, İmar Barışı'ndan faydalandı...

İmar Barışına en çok başvuru yapılan iller Haberi

İmar Barışına en çok başvuru yapılan iller

İmar Barışı'na başvuru sürecinde bir aylık veriler ortaya çıkıyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için Türkiye genelinde 1.8 milyon başvuru gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği barış için başvurular 8 Haziran'da başladı.

İSTANBUL'DA 330 BİN BAŞVURU


En çok başvuru yapılan şehirlerin başında ise kaçak yapıların büyük bölümünün bulunduğu İstanbul geldi. Yaklaşık 2 milyon kaçak binanın bulunduğu şehirde şu ana kadar 330 bin başvuru gerçekleştirildi. İstanbul'u 172 bin başvuru ile İzmir izlerken, Konya ise 133 bin başvuruyla vatandaşın İmar Barışı için yoğun ilgi gösterdiği ilk 3 şehir arasında yer aldı. Bursa ve Kocaeli'de yapılan müraacatlar da  sırasıyla 88 bin ile 87 bin 500'e dayandı. Ankara'da ise İmar Barışı'na pek...