08 / 05 / 2024

İmar barışındaki mağduriyetleri

İmar barışındaki mağduriyetleri

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

İmar barışı mağdurları yetkililere seslendi!

İmar Barışı düzenlenmesi kapsamında 81 ilde başlatılan denetimler sonucu, mevzuata aykırı başvurular hakkında belge iptalleri ve yıkımlarla ilgili çalışmalar başladı.

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeli haber!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile kentsel dönüşüm mağduriyetleri önlenecek.

İmar barışı mağdurları ne olacak?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı mağdurları ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı meclis araştırma önergesi 2021!

İmar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgelerine yönelik bazı sorunların incelenerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için meclise önerge verildi.

İmar barışı mağdurlarına müjde! 

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edilmişti. İmar barışı mağdurlarının yüzünü güldürecek önemli bir adım atıldı...

Başakşehir Şahintepe'de imar barışı mağduriyeti!

Başakşehir Şahintepe'de "İmar Barışı"ndan faydalanan vatandaşlar, bölgenin riskli alan ilan edilmesi sebebiyle evlerini terk etmeye zorlandıkları için tepki gösterdi...

İmar barışı mağdurları!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilenler imar barışı mağdurları ne yapacak? İşte tüm merak edilenler...

Marmaris Söğüt'te imar barışı mağduriyeti!

İmar Barışında sürenin dolmasıyla beraber çelişkili kararlar alındı ve mağduriyetler yaşandı. Fırsat bu fırsat diyerek el altından otelindeki oda sayısını artıranlar, inşaat alanını yatay ve dikey olarak genişletenler, tarım arazilerini talan eden yaşların yanında kurular da yanıyor.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapattı! 

Apple, internet sitesinde Çin dışındaki mağazalarını ikinci bir duyuruya kadar süresiz olarak kapattığını açıkladı...

İmar barışındaki mağduriyetleri Haberi

İmar barışındaki mağduriyetleri

İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve 23 Milletvekili tarafından, imar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılması için önerge hazırlandı. 

İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve 23 Milletvekili tarafından, imar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge şu şekilde: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Bugüne dek çıkarılan imar aflarıyla, planlama esaslarına, kamu yararına, imar mevzuatına ve mimarlık-mühendislik sürecine uygun, afete dayanıklı, insan ve çevre sağlığını gözeten, yaşanabilir kentlere karşı; mimarlık ve mühendislik süreçlerinden bağımsız olarak üretilmiş, sosyal donatısız, yeşil alan sistemlerinden yoksun yapılaşma adeta teşvik edilmiş: kentlerden yaylalara, tarım alanlarına; kıyılardan ormanlara yayılmış, doğal, tarihi-arkeolojik varlıklarımız talan edilmiştir....