28 / 04 / 2024

İmar Bilgi Sistemi nedir

İmar Bilgi Sistemi nedir

İmar Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personel

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yaptığı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. İmar Bilgi Sistemi'ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kör nokta bilgi sistemi ile Ford Puma bayilerde! Nisan ayında zam geldi mi?

Yeni Ford Puma, çarpıcı dış tasarımı, sınıfının en iyisi tavizsiz yükleme alanını ve sofistike yarı hibrit aktarma organı teknolojisini birleştiren, SUV'den ilham alan kompakt bir crossover. Peki Nisan ayında zam geldi mi?

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığı Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. 

İmar Bilgi Sistemi nedir Haberi

İmar Bilgi Sistemi nedir

İmar Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personeller katıldı. Projenin ayrıntılarından bahseden Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa'da tüm verileri tek çatı altında toplama noktasında yenilikler yaptığını belirterek, "Bu proje doğrııltılsımda Num arattı Bilgi Sistemini hayata geçirmiştik. Daha sonra Takbis adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi hayata geçti. Bu sistemlere ek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'üıı talimatları doğrultusunda İmar Bilgi Sistemi'ııi aktif hale getiriyoruz" dedi. Teknolojik gelişmelerin ışığında kurum olarak keııdi alt yapılarını oluşturduklarının altım çizen Memiş, "İmar Bilgi Sistemi ile doğru olan bilgiye eıı kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu...