05 / 05 / 2024

imar durumu bölümü

imar durumu bölümü

İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi nasıl düzenlenir? İmar durumu belgesinde hangi bölümler bulunuyor? Ayrıntıları haberimizde...

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

Malatya'da 4 bin 928 binada 9 bin 310 bağımsız bölüm ağır hasarlı!

Depreme ilişkin son durumu paylaşan Malatya Valiliği, Pütürge'de 2181, Battalgazi'de 1270, Kale'de 843, Doğanyol'da 451, Yeşilyurt'ta ise 183 olmak üzere 4 bin 928 binada 9 bin 310 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğunun belirlendiğini açıkladı...

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifinin birinci bölümü kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, İmar Kanunu'nda değişiklikleri kapsayan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü kabul edildi.

İmar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9,7 milyon oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar imar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin." dedi..

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

İmar durumu herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

Avrasya Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümüne profesör ve doçent alacak!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü için 2 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent alacak. Rektörlüğün ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Melen hattının Karasu’daki bölümünde patlama meydana geldi!

İstanbul ’ un su ihtiyacını karşılayan kaynaklardan Melen hattının Karasu ’ daki bölümünde meydana gelen patlama nedeniyle su akışı kesilirken, evleri ve ahırları su bastı...

İYTE Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler şantiyesinde!

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, "Asma Bahçeler" projesinin şantiyesine konuk oldu. Asma Bahçelerde ömek daireyi de gezen 50'ye yakın öğrenci, projeye ilişkin bilgiler aldı.

Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor.

Burhaniye'de Adramyttein Antik Kenti kazılarının bu yıl ki bölümü tamamlandı!

3 bin yıllık Adramyttein antik kentini ortaya çıkarmak için başlatılan kazıların bu yıl ki bölümü tamamlandı. Bu yıl yapılan sondaj çalışmalarında 7 bin yıllık yerleşim bulgularına rastlanırken, bir Bizans sarayının girişi de ortaya çıkarıldı.

Zeydan Karalar: Seyhan'ın önemli bir bölümünün kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Seyhan Belediyesi'nde arife gününün idari tatil olması nedeniyle haftanın son iş gününde bayramlaşma töreni yapıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan'ın önemli bir bölümünün dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti...

imar durumu bölümü Haberi

imar durumu bölümü

İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın imar planına göre konumunu ve bu arsa üzerine nasıl ve ne şekilde yapı yapılacağını belirtmek amacıyla düzenlenen belgeye imar durumu belgesi deniyor. İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi kapsamında 4 farklı bölüme yer veriliyor.


Belediyelere müracaat edilerek alınabilen belge kapsamında yer alan bölümler; Başlık bölümü, kroki bölümü, imar durumu bölümü ve onay bölümü olarak sıralanıyor. Bölümler hakkındaki detaylar ise aşağıda yer alıyor.


İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

1- Başlık bölümü

Başlık bölümünde ilgili belediyenin adı, arsa sahibinin adı, pafta, ada, parsel numaraları ve yüz ölçümleri, imar nizamı ve imar planı ölçeği gibi bilgilere yer veriliyor.


2- Kroki bölümü

İmar durumu belgesinde kroki, arsanın ve arsa içine binanın yerleştirildiğini gösteren krokinin çizildiği bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Arsanın çevre...