29 / 04 / 2024

İmar durumunda özel kullanım

İmar durumunda özel kullanım

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

İş Bankası'ndan nakit ihtiyacı olanlara anında kredi müjdesi!

İş Bankası, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını geciktirmeden karşılamak istemeleri durumunda özel bir çözüm sunmaktadır. "Anında Kredi" olarak adlandırılan bu hizmet, pratik bir bireysel kredi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.

KPSS'den 70 puan alanlar İl Özel İdare'de çalışma fırsatı! Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak!

Türkiye İş Kurumu, İl Özel İdaresi için alım yapacağını duyurdu. İŞKUR tarafından İl Özel İdaresi için yapılacak alımlar için başvuru şartları da paylaşıldı. Gerekli şartların sağlanması durumunda istihdam edilmek üzere personeller alınacak.

İl Özel İdare o ilde 2 gayrimenkul satacak!

Iğdır İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Iğdır Merkez'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekarelik alan Kanal İstanbul için özel proje alanı ilan edildi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

Ankara Temelli özel eğitim tesis alanı imar planı askıda!

Ankara Sincan İlçesi Temelli Mahallesi 1248 Ada 1 Parsele Ait Özel Eğitim Tesis Alanı amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Mar Yapı'dan GYODER’in konut kampanyasına destek!

Mar Yapı, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER) öncülüğünde başlatılan sektörün hareketlenmesine yönelik kampanyaya Avrupa ve Anadolu Yakası’nda iki özel projeyle destek veriyor.

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Bilecik Bahçelievler'e özel hastane geliyor!

Bilecik Bahçelievler Mahallesi'ne yapılacak özel hastane için gerekli imar planı değişikliği önceki gün gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında görüşüldü. İmar planının kabul edilmesi halinde inşaata başlanacak.

Ankara Eryaman özel sağlık alanı imar planı askıda!

Ankara Etimesgut İlçesi, Eryaman Mahallesi 47347 ada 1 nolu parselin “Sağlık Alanı” kullanımından “Özel Sağlık Alanı” kullanımına dönüştürülmesine ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

İmar durumunda özel kullanım Haberi

İmar durumunda özel kullanım

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini söylüyor.


İmar durumu belgesi ise; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor.


İmar durumu ne işe yarar?

* Belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini,

* Söz konusu arsanın yapılanma koşullarını,

* Teknik şartlarının ne olması gerektiğini,

* Arsa üzerine kaç katlı bir bina yapılması gerektiğini,

* Yapının taban oturumunu,

* Toplam kapalı alanı kaç metrekare olacağını,

* Bahçe mesafelerini,

* Ön ve yan boşlukları,

* Tüm yapılanma koşullarını gösterir.


Kimi arsaların imar durumunda "özel kullanım" yazıyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?


İmar durumu özel kullanım ne demektir?

Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel tesisler gibi sosyal altyapı alanlarının...