09 / 05 / 2024

İmar emsali sorunu

İmar emsali sorunu

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz dönüşüm yasası ile ilgili en önemli içeriğin malikler tarafından yapılması olduğunu belirterek, ' İmar emsali sorunu kentsel dönüşümü engelliyor ' dedi.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

Sarıyer'in mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar yaptığı açıklamada,“İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak” dedi. 

Başakşehir Altınşehir'de ruhsat sorunu çözüldü!

İmar barışının gelmesiyle Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde ruhsat sorunu çözüldü. Kanal İstanbul'un geçtiği bölgede 3. Havalimanı-Halkalı Metro Hattı inşaatı başlayacak.

Sultanbeyli’deki 200 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

İmar barışı paketinde de yer alan Sultanbeyli tapu sorunu çözülüyor. Belediye Başkanı Keskin, "Tapusu Sultanbeyli Belediyesi’ne geçen kişilerin tapuları, yerlerini karşılaması halinde kendilerine bedelsiz devredilecek. Eğer eksik kısım var ise bu kısım için bedel alınacak" dedi...

Antalya Kırcami'deki imar sorunu çözüldü!

Antalya Kırcami'deki imar sorunu 30 yılı aşkın zamandır sürerken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyla ilgili açıklama yaptı. İmar planlarındaki son durumu anlatan Uysal, problemlerin büyük oranda çözüme kavuştuğunu söyledi.

Nazım Biçer: İmar sorunu Adana'yı kilitliyor!

İmar sorunu Adana'yı kilitliyor. İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, imar, ulaşım ve altyapı problemlerinin Adana'nın temel sorunu olmaya devam ettiğini söyledi.

İmar sorunu Adana'yı kilitliyor!

İmar sorunu Adana'yı kilitliyor. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, imar, ulaşım ve altyapı problemlerinin Adana'nın temel sorunu olmaya devam ettiğini bildirdi.

İmar sorunu ekonomiye darbe vuruyor!

İmar sorunu ekonomiye darbe vuruyor. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazun Biçer, imar, ulaşım ve altyapı problemlerinin Adana'nın temel sorunu olmaya devam ettiğini bildirdi.

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu!

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu. Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirten Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yıldırım, "Üyeler iflasın eşiğinde. Birçoğu başka illere göç etti" dedi

Gazi Çelik: Doğru projede satış sorunu yaşanmıyor!

Uran Holding güvencesiyle Ankara'nın yıldızı parlayan yerleşim merkezi Urankent'te inşa edilen Royal Plus Konutları'nın yüzde 88'i satıldı. Uransan A.Ş Pazarlama ve Satış Müdürü Gazi Çelik, doğru projelerin satış sorunu yaşamadığını söyledi...

Gazi Çelik: Doğru projeler satış sorunu yaşamıyor!

Uran Holding güvencesiyle Ankara'nın yıldızı parlayan yerleşim merkezi Urankent'te inşa edilen Royal Plus Konutları'nın yüzde 88'i satıldı. Uransan A.Ş Pazarlama ve Satış Müdürü Gazi Çelik, doğru projelerin satış sorunu yaşamadığını söyledi...

Akbaba Deresi’nde atıksu sorunu tarih oluyor!

İstimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

İmar emsali sorunu Haberi

İmar emsali sorunu

Kentsel dönüşüm yasasının en önemli içeriği riskli yapının malikler tarafından yeniden yapılması. Bu konuda malikler riskli yapı ilanı için lisanslandırılmış kuruluşlara giderek karot örneği denilen bir uygulama ile binalarının riskli olup olmadığını öğreniyorlar. Bu aşama bir defa başladıktan sonra geriye dönüşü olmayan çok büyük ve hızlı bir süreç başlıyor. Malikler riskli ilan edilen taşınmazları için ilgili belediyeden gelen yıkım sürelerine ve süreçlerine itiraz edemiyorlar ve birinci 60 gün ve son 30 günden sonra binaları yıkılıyor. 


İşte tam da bu noktada taşınmazın yıkılması sonrasında yeniden yapımında uygulama yapılıp yapılamayacağı hangi imar emsali  bu taşınmazı yapabilecekleri büyük bir sorun olarak karşılarında durmakta. 


İstanbul’un önemli bir kısmında geçmişte yapılan siyasi oy kaygıları nedeniyle imar emsalleri fazlası ile kullanılmış ve binalar var olan imar durumlarına...