15 / 05 / 2024

İmar hakları satışı ve transferi nasıl olur

İmar hakları satışı ve transferi nasıl olur

İmar hakları satışı ve transferi hakkındaki süreçler, başvuru, belediye, Bakanlık, bilgi, belge, bölge, büyüklük, bonus, bono ve banka olmak üzere "10 B" kapsamında açıklanıyor...

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

Breeze de Mar Orlando'da 114 bin dolara!

Yüzde  64.5’lik kısmının satışının yapıldığı Breeze de Mar Orlando projesinde fiyatlar 114 bin dolardan başlıyor.

İskenderun Belediyesi'nden 19.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İskenderun Belediyesi,  Sarıseki İmar ile Karayılan İmar Mahallesi'ndeki 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 22 Mart'ta gerçekleşecek..

Mar Yapı G Hub satış ofisi!

G Hub projesi Mar Yapı tarafından İstanbul Sefaköy'de hayata geçirilecek. Ön talep toplanan projede satış ofisi kuruldu.

Mar Yapı G Hub projesinin satış ofisi kuruldu!

Mar Yapı'nın İstanbul Sefaköy'de inşa edeceği G Hub projesinin satış ofisi kuruldu .Projede ön talepler toplanıyor..

Konut alıcısı senetle satışa yöneldi!

Konut kredisindeki faizin yüksek olması sebebi ile vatandaşlar senetle konut satışına yöneldi.  Mar Yapı icra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon senetle ev almak isteyenleri uyardı..

Nilüfer Belediyesi'nden 18.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Nilüfer Belediye Başkanlığı, Göçmen Konutları Güneyi Uygulama İmar Planı dahilinde ‘Konut alanında’ kalan arsasını ihale ile satıyor. İhale 27 Aralık'ta gerçekleşecek..

Ankara Gölbaşı'nda 6.6 milyon TL'ye icradan satılık 6 gayrimenkul!

Ankara İli, Gölbaşı İlçesi, İncek-İmar Mahallesi'nde yer alan 6 adet gayrmenkul toplamda 6 milyon 647 bin 300 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. 

Ankara Gölbaşı'nda 9.7 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Ankara İli Gölbaşı İlçesi Karaoğlan-İmar Mahallesi'nde yer alan tribleks villa 9 milyon 731 bin 250 TL bedel ile icradan satılıyor.

5 soruda devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları!

Kiracısı olan bir ev ya da işyeri, mal sahibi tarafından satılabiliyor. Bu süreçte taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları..

İmar hakları satışı ve transferi nasıl olur Haberi

İmar hakları satışı ve transferi nasıl olur

İmar hakları satışı ve transferi!

İmar hakları satışı ve transferi süreçleri, başvuru, belediye, Bakanlık, bilgi, belge, bölge, büyüklük, bonus, bono ve banka olmak üzere "10B" kapsamında açıklanıyor.


1B-Başvuru:

İHT programına gönüllü katılmak isteyenler parsel sahibi belediyelere yazılı başvuruda bulunur. Başvuru için gerekli belgeler yönetim tarafından belirlenir.


Gönderen bölge kapsamındaki imar haklarını transfer etmek isteyen parsel sahibi tarafından sağlanan başvuru formunu doldurarak, kurula onaylatmak üzere başvurur. Başvurunun aşağıdaki belgeleri içermesi gerekmektedir.


– Tapu belgesi

– Hangi değerin neden korunması gerektiğinin açıklaması

– Mülkün bulunduğu arazinin mevcut kullanımını, büyüklüğünü, çevredeki kullanımları, 

sokakları, su kaynaklarını plan/harita

– Öneri yoğunluğu ve kullanımı gösterir belge 

– Mülk üzerinde mevcutta izin verilen yapılaşma hakkını gösterir belge

– İmar hakkı transferi sonrası arazinin mülkiyetinin özel mülkiyette mi kalmasının yoksa 

kamu mülküne mi geçmesinin amaçlandığını açıklayan bir yazı

– Koruma,...