17 / 05 / 2024

İmar Kanunu aykırılık cezaları nelerdir

İmar Kanunu aykırılık cezaları nelerdir

3194 sayılı İmar Kanunuda yer alan hükümlere göre imar mevzuatına aykırı olarak tespit edilen işlere, işin niteliğine ve aykırılık derecesine göre ceza veriliyor. İşte İmar Kanunu aykırılık cezaları...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara 11,2 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, 17 bin 278 firmanın 11 bin 301 adet ürününde aykırılık tespit edildiğini ve toplam 11,2 milyon TL para cezası uygulandığını duyurdu. 

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" yararlanması gerektiğini söyledi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Marmaris'teki imara aykırı yapıların yıkımına devam ediliyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında, imara aykırı yapılar yıkılıyor.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Rönesans Holding'ten sağlık yatırımına 40 milyon Euro'luk kredi!

Rönesans Holding grup şirketi Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla, toplam 40 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağlanacak.

İmar Kanunu aykırılık cezaları nelerdir Haberi

İmar Kanunu aykırılık cezaları nelerdir

İmar Kanunu aykırılık cezaları!

3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere aykırı fiil ve hallerin tespit edilmesi durumunda verilecek cezalar da yine Kanun kapsamında düzenleniyor. İmar Kanunu aykırılık cezaları kanunda madde 42'de sıralanıyor.


Verilecek cezalar kanuna göre aykırı fiil ve haller kapsamına giren işlerin tespit edilmesi halinde; yapının mülkiyet durumuna, bulunduğu alanın özelliğine, durumuna, niteliğine ve sınıfına, yerleşmeye ve çevreye etkisine, can ve mal emniyetini tehdit edip etmediğine ve aykırılığın büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor.


İdari müeyyideler: 

Madde 42 – (Değişik: 9/12/2009-5940/2 md.)

Bu maddede belirtilen ve imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanır.


Ruhsat alınmaksızın veya...