23 / 07 / 2024

imar kanununa eklenen madde 2016

imar kanununa eklenen madde 2016

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine tepki: Hem imar kanununa hem de ruhsat verilmesine uygun değil! 

İnşaatı devam eden Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine tepkiler devam ediyor. Hukukçular, halka ve kamu görevlilerine çağrıda bulundu. İşte detaylar...

İmar kanununa kafa tutan villa görenleri şaşkına çevirdi! İmar kanunu yeniden düzenlenmeli...

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı villa görenleri şaşkına çevirdi. 

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

Eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusunu yanıtladı.

İmar Kanununa, "Mekansal Strateji Planı" başlığı ekleniyor!

İmar Kanununa, "Mekansal Strateji Planı" başlığı da ekleniyor. Mekansal Strateji Planı doğrultusunda, "Nazım İmar Planı" ve "Çevre Düzeni Planı" tanımlarında da uyum değişiklikleri yapılıyor.

EVA Gayrimenkul'den imar barışı yönetim danışmanlığı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kurumsal firmaların imar kanununa aykırılığı olan yapılarının kayıt altına alınması işlemlerinde profesyonel hizmet ağıyla hizmet verdiklerini söyledi. 

ELSAD'dan Elazığ revizyon imar planına itiraz!

Elazığ Stratejik Araştırma Dernek Başkanı Av. Murat Erdoğan, Revizyon İmar planına itiraz ettiklerini açıkladı. Erdoğan "Mahalle arası parklar, yeşil alanlar, otoparkların konut alanına dönüştürülmesi imar kanununa aykırıdır" dedi.

Rıza Sarraf, Kalıca yalı davasına zorla getirilecek!

Beykoz Kanlıca'daki yalısında imar kanununa aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla yargılanan iş adamı Rıza Sarraf duruşmaya katılmadı. Mahkeme Sarraf'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor. Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

Tertemiz bir imar kanununa ihtiyaç var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçimden sonra İmar kanununda değişikliğe gidileceğini belirterek, "İmar kanunu yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz bir imar kanununa ihtiyaç var" dedi.

Tertemiz bir İmar Kanununa ihtiyaç var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, seçimden sonra imar kanununda değişikliğe gidileceğini belirterek, "İmar kanunu yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz bir imar kanununa ihtiyaç var" dedi.

imar kanununa eklenen madde 2016 Haberi

imar kanununa eklenen madde 2016

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. Kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.


Ayrıca yapılan düzenlemeler ile kentsel dönüşüme dahil edilecek kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz aboneliği de bağlanması öngörülüyor. 


Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği 2016


MADDE 6- 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasına "Bina" tanımından sonra gelmek üzere aşağıdaki tanım eklenmiştir.


"Su yolu; imar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçididir."


MADDE 7-3194 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrasına "yol," İbaresinden sonra gelmek üzere "su yolu," ibaresi eklenmiştir.


MADDE 8- 3194 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin üçüncü fıkrasına "yol," ibaresinden sonra gelmek üzere "su...