28 / 04 / 2024

imar planı itiraz

imar planı itiraz

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır? İtiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İmar planına itiraz edilir mi?

İmar planları, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plan oluyor. Peki, imar planına itiraz edilir mi?

İmar planına itiraz nereye yapılır?

Hazırlanan imar planları, belirlenen yerlerde 1 aylık süre ile askıya çıkıyor. İmar planlarını askı süresince öğrenen veya imar durumunu inşaat izni sebebiyle öğrenen kişiler plana itiraz edebiliyor. Peki, imar planına itiraz nereye yapılır?

Tapunuzu takip edin!

İstanbul'da 12 semte ilişkin imar planlan askıya çıktı. Uzmanlar, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatıyor. Mülk sahipleri 31 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz edebilecek.

İmar planına itiraz!

İmar planlarına itiraz etmek mümkün. Peki imar planına itiraz nasıl yapılacak? İşte yanıtı...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Sarıyer İstinye 1/5000 ölçekli imar planı itirazı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, İstinye Mahallesi, 391 ada, 30 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Kemerburgaz Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planına itiraz askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz Mimar Sinan Mahallesi, 411 adanın kuzeyinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

İmar planı askı itiraz dilekçesi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır?

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

imar planı itiraz Haberi

imar planı itiraz

İmar planı itirazı nasıl yapılır?

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu planlar belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında gösteriliyor. İmar planları bir ay süreyle eş zamanlı olarak ilan ediliyor.


Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Belediye başkanlığınca belediye meclisine gönderilen itirazlar ve planları belediye meclisi onbeş gün içinde inceleyerek kesin karara bağlıyor.Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır?


Belediye imar planına bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İmar planı itirazı dilekçesi örneği şu şekilde;


Belediye imar planına itiraz dilekçesi..


DURUŞMALI YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTEMİ VARDIR


............... İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA


DAVACI:....................................

ADRES:......................................

DAVALI:....................................

ADRES:...................................


TEBLİĞ TARİHİ :(*) .........................

DAVANIN KONUSU: ............... İli, ........... il­çesi, ........... Mahallesi, .......... Mevkiinde, tapunun ......... pafta, ........ ada ve ......... parsel sayısında . sayılarında adıma müvekkilim adına kayıtlı...