23 / 07 / 2024

imar planı kamu yararı kararı

imar planı kamu yararı kararı

İMKON Başkanı Tahir Telli, imar planları üzerinde yapılacak değişiklikler sonucu artan değerin yüzde 40'nın kamuya aktarılmasını kapsayan imar rantı gelirinin, kentsel dönüşüme büyük fayda sağlayacağını söyledi...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Sarıyer Bahçeköy'de 29 milyon metrekarenin imar planı komisyonda!

İstanbul Sarıyer-Bahçeköy'de mülkiyeti Orman, vakıf, özel, kamu ve 2b arazileri olan toplam 29 milyon 699 bin 426 metrekarelik alanın imar planı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşülecek...

İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı.

Türker Proje Kartal arazisi imar planı onaylandı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje Kartal arazisi imar planı süreci bildirisini yayınladı.

Kartal kentsel dönüşüm imar planı İBB'nin gündeminde!

Kartal'ın kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına gelen kamu, şahıs ve şirket itirazları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde. İşte imar planı sürecinde son durum...

Türker Proje imar planı itiraz süreçleri bildirisini yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje imar planı itiraz süreçleri bildirisini yayınladı.

İmar planı rantını kamu alacak!

Bakan Özhaseki, imar planı tadilatlarında ortaya çıkan rantı kamunun alacağını belirterek “Bunu belediye meclisleri hesaplasın. Belediyeye resmi olarak yatırsınlar” dedi. Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde 'Tadilatın rantını kamu alacak' konusuna değindi.

Ankara Orman Çiftliği imar planı değişikliği askıda!

Ankara Yenimahalle'de Kamu İhale Kurumu'na ait Armada Alışveriş Merkezi'nin yanında yer alan arsanın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Doğuş GYO'dan Kocaeli nazım imar planına iptal davası!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre,Doğuş GYO Kocaeli nazım imar planına iptal davası açtı.

Üsküdar Şehrizar Konakları'nın imar planı yeniden iptal edildi!

17 Aralık sürecinde sızan tapelerdeki iddialarla gündeme gelen Üsküdar’daki Şehrizar Konakları’na ait imar planı yine iptal edildi. Konaklar kamu yararına aykırı bulundu…

İhaleye çıkarılan kamu arazilerinin imar planı değişmemeli!

Sayıştay, kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığını, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

İhaleye çıkarılan kamu arazilerinin imar planı mı değişiyor?

SAYIŞTAY, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

imar planı kamu yararı kararı Haberi

imar planı kamu yararı kararı


İmar planları üzerinde yapılacak değişiklikler sonucu artan değerin yüzde 40'nın kamuya aktarılmasını kapsayan imar rantı gelirinin, kentsel dönüşüme büyük fayda sağlaması bekleniyor. Konuyu değerlendiren Tahir Tellioğlu "Gelir kentsel dönüşümüşaha kaldırır" dedi. 


Kat maliklerinin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40'ının kamuya ödenmesini öngören düzenleme ilgili çevreler tarafından kabul görmeye devam ediyor. 


İmardaki haksız kazancı ve kirli ilişkileri engellemek amacıyla yapılan imar rantı düzenlemesini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Telli, imar artışından elde edilecek gelirlerin kentsel dönüşümü şaha kaldıracağım söyledi. 


Haksız kazancı önleyecek 


Tahir Telli açıklamasında "İmar artışı geliri, oluşturulacak bir fona aktarılmalı. Bu fonda biriken paranın yasanın içeriğinde olduğu gibi bir kısmının belediyelere, bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aktanlmasıyla kentsel dönüşüm...