02 / 05 / 2024

imar planı sorunları

imar planı sorunları

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Maltepe'de imar ve planlama sorunları çözülecek!

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Hasan Gökkaya, “Maltepe’de değişim şart” diye konuştu. Bölgede imar planı sorunlarının çözüleceğini söyleyen Gökkaya, ada bazlı dönüşüm yapılacağını vurguladı.

Antalya'nın nazım imar planına ihtiyacı var!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, bölgenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sundu. Balcı, Antalya'nın nazım imar planına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Muş'un imar planı büyüyen bir sorun!

Muş'un en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen imar planı her yıl giderek büyüyen bir sorun haline gelmektedir. Bu duruma bir o kadar da sorumlu olan kesim müteahhitler ve kooperatifteçiler.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planı askıda!

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin önemli sorunlarından biri olan 1/5000'lık imar planı askıya çıktı. Naim Yağcı, " İmar planların Yenisahra ve Barbaros mahalle sakinlerimize ve tüm Ataşehir'e hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Elbistan’da nazım imar planı hakkında toplantı düzenlendi!

Elbistan’da inşaat sektörünün sorunları ve 1/5000 nazım imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, 1/5000 nazım imar planı ile ilgili olarak bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Elbistan'da imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Elbistan'da inşaat sektörünün sorunları ve 1/5000 nazım imar planıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, 1/5000 nazım imar planı ile ilgili olarak bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Beyşehir'in yeni imar planına ihtiyacı var!

Beyşehir ilçesinde, inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun "Beyşehir merkez için konuşuyorum, gerçekten tepeden tırnağa bir imar planına ihtiyacı var" dedi.

Osmancık'ta yeni imar planı yapılacak!

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.

Osmancık'ta yeni imar planı!

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin oluştuğunu belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.

Kadıköy Belediyesi'nin imar plan tadilatına itirazlar geliyor!

Kadıköy'de parsel bazlı imar plan notu değişikliklerine AK Parti grubundan itiraz geldi. AK Parti Kadıköy Belediyesi Meclis üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, "Parsel bazlı dönüşümün Kadıköy'de sorunları arttıracağını söyledi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Ankara Yenimahalle'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 14712 ada 1 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini panoya astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

imar planı sorunları Haberi

imar planı sorunları

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü köşesinde Türkiye'deki imar sorunlarını kaleme aldı. Genim, başarıyla uygulanmış bir imar planının olmadığını ve tapuya göre maliki olduğunuz arsa, karşınıza orman alanı olarak da çıkabileceğini söyledi...

İşte Sinan Genim'in 'Başarıyla uygulanmış bir imar planı yok' başlıklı yazısı...

Tapuya göre maliki olduğunuz arsa, karşınıza orman alanı olarak da çıkabilir

Büyük oranda teşekkül etmiş bir yerleşmede yapılan her türlü planlamanın uygulama şansı yoktur, çünkü daha baştan yapılan iş yanlıştır. Çağının gerisinde kalmış yapıları Cumhuriyet Dönemi’nin örnek yapıları diye korumaya çalışmanın taassuptan başka sebebi olmasa gerek.

Bugün ülkemizde ne yazık ki başarıyla uygulanmış bir imar planı yoktur. Çünkü teşekkül etmiş bölgelerde yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savmadır....