02 / 05 / 2024

imar planları imar kanunu

imar planları imar kanunu

İmar Kanunu tasarısı imar planları ile ilgili hükümlere göre, Planlara ilişkin ilgili idare meclisi kararı alınır. Bu karar 5393 sayılı Belediye Kanunu veya 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre kesinleşerek yürürlüğe giriyor...

Hasan Akgün Büyükçekmece'nin imar planlarını anlattı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Celaliye'de gerçekleştirilen Mayıs Ayı meclis toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akgün Büyükçekmece'deki imar planlarını anlattı.

Bornova Erzene'de imar planları yanlış mı yapıldı?

Bornova Erzene Mahallesi 540 Sokak'ta Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin karşısında bulunan elektrik direği tehlike saçıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde düzenlenen sokakta direğin ortada kalması imar planlarının yanlış mı yapıldığı sorusunu akla getirdi.

Ümit Uysal: İmar planlarını tamamlayacağız!

Başkan Uysal, "Önümüzde yürüyecek yolumuz var. Asfaltlarımızı, imar planlarımızı, kaldırımlarımız tamamlayacağız. Parklarımız, çocuk köyümüz, çevre projemiz, bütün dünyaya örnek olacak işlere dönüşüyor. " dedi.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

Beykoz'un imar planları 2019'da tamamlanacak!

İmar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “2019 yılı itibariyle imar planlarını tamamlamayı hedefliyoruz. İmar planları konusunda en fazla muzdarip olan benim" dedi

Ali Rıza Akyüz: Bakırköy'ün imar planlarını İBB yapsın!

CHP Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Bakırköy’de çeşitli bakanlıkların imar çalışmaları yaptığını belirterek, 'Bakırköy’de ne olacak bilmiyoruz. Birileri Ankara’dan gelip Bakırköy’ü planlamasın. İmar planlarını İBB yapsın' diye konuştu.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Erzurum'un ilçelerinin nazım imar planları yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelerin de nazım imar planlarını yapıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ilçenin kentsel dönüşüm ve gelişimi daha hızlı ve kapsamlı olacak.

Düzce'nin imar planları tamamlanıyor!

Düzce belediye sınırları içindeki tüm mahallelerde nazım imar planları için, sonradan sınırlara dahil olan mahallelerdeki ilave imar planları tamamlanıyor. Şehir imar planı için genel görüşmeler Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumlarında tamamlanacak.

Gebze'nin 1/1000'lik imar planları yeniden askıya çıkacak!

Gebze'nin 1/1000'lik imar planları önümüzde ki günlerde yeniden askıya çıkacak. Gebze belediyesi tarafından 2 yıl önce bitirilen 1/1000'lik imar planları gelen itirazlar üzerine rafa kaldırılmıştı.

Silifke'nin yeni imar planlarında sağlık ve eğitim alanları öncelikli!

Yeni imar planları çerçevesinde sağlık, eğitim ve park alanlarının öncelikli hizmet alanlarını teşkil ettiğini belirten Başkan Turgut, "Halkımızın dinleneceği, çocukların oynayacağı alanların arttırılması için imkanlar dahilinde çaba harcıyoruz. " dedi.

Bursa Yıldırım'da imar planları yetersiz mi?

Bursa Haber Gazetesi'nin yazarlarından Yunis Can Topaktaş bugünkü yazısında Bursa Yıldırım'daki imar planlarının yetersizliğinden bahsetti. İşte Yunis Can Topaktaş'ın o yazısı..

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

imar planları imar kanunu Haberi

imar planları imar kanunu

İmar Kanunu tasarısı imar planları!

İmar Kanunu tasarısında yer alan hükümlere göre imar planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana geliyor. Söz konusu planlar, ya ilgili idarelerce yapılıyor ya da yaptırılıyor.


İmar Kanunu tasarısı imar planları ile ilgili yasal hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 3- 3194 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin (b) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (c) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler ilave edilmiştir.

“b) İmar Planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana gelir. Nazım ve uygulama imar planları ilgili idarelerce yapılır veya yaptırılır. Planlara ilişkin ilgili idare meclisi kararı alınır. Bu karar 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu veya 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre kesinleşerek yürürlüğe girer....