05 / 05 / 2024

imar tadilatı planı

imar tadilatı planı

İmar tadilatı, nazım ve uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermemesi durumlarında "imar tadilatı" hususu söz konusu oluyor. Peki, imar tadilatı nedir? İmar tadilatı planı nedir? İşte yanıtı...

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mahallesi, 801 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar tadilatı askıda...

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

Binali Yıldırım: Özel imar tadilatı şehre ihanettir!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Kişilere özel imar tadilatı şehre ihanettir. Şahsa özel sipariş üzerine imar planı benden geçmez'' diye konuştu. 

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Sultanbeyli dere alanlarındaki parsellere ilişkin imar planı askıda!

Sultanbeyli Dere Yapı Yaklaşma Alanlarında Kalan Parsellere ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli tadilat planı askıya çıktı..

Şişli Meşrutiyet Mahallesi tadilat imar planı askıya çıktı! 

Şişli Meşrutiyet Mahallesi, 984 ada, 13 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli tadilat planı askıya çıkarıldı..

Eyüpsultan Fethi Çelebi Mahallesi tadilat planı askıda!

Eyüpsultan Fethi Çelebi Mahallesi, 13 pafta, 111 ada, 21 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli tadilat planı askıya çıkarıldı...

Eyüpsultan Göktürk Mahallesi tadilat planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 970 parselin bir kısmına ilişkin tadilat planı askıya çıkarıldı...

Antakya Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Antakya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar tadilat teklifleri ve imar komisyon raporu konuşulacak.

imar tadilatı planı Haberi

imar tadilatı planı

İmar tadilatı nedir?

Onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini, bölgedeki gelecekteki nüfus yoğunluğunu, ulaşım sistemlerini ve problemerinin çözümünü göstermek amacıyla 1/1000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan planlar, nazım imar planı olarak tanımlanıyor.


Uygulama imar planı ise, nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan plan olarak ifade ediliyor.


İmar tadilatı, nazım ve uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermemesi durumlarında söz konusu oluyor. Bu noktada ihtiyaçların karşılanması adına İmar tadilatı planı yapılıyor.


İmar...