28 / 04 / 2024

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.



Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Tepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. İYİ Parti İl Yönetiminin de destek verdiği mahalle buluşmasında Başkan Ercengiz, Burdur’a kazandırılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Burdur Gazetesi'nde yer alan habere göre, her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyleyen Başkan Ercengiz, “2014’den bu yana sizlere hizmet verirken merkezine insan koyduğumuz bir belediyecilik anlayışını vatandaşımıza sunmaya çalıştık. Biz Mahallelerde hizmetler üretmeye devam ediyoruz. 2014 yılı seçimlerinde, özellikle Tepe, Sinan ve Karasenir Mahalleleri’nde  Deprem  ve  Afet durumuna karşı risk içeren kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen bu bölgede  sizler istemediği sürece herhangi bir şeyin tarafı olmayacağız sözünü  vermiştik. 5 yıldır da biz bu sözümüzün arkasında duruyoruz. Bu mahallede çivi çakılmasının önüne geçen bir yasa var, bu yasanın değişmesi lazım. Bu yasa nasıl değişir? Bu yasanın yeni kent revizyon imar planında jeolojik etütlerin deprem afet riskli alanlarının yeniden değerlendirilerek, depremin insan öldürmediğini, binaların insan öldürdüğü gerçeğini aklımızın bir kenarında tutarak bu mahallelerdeki düzenlememizi yeniden yapmamız gerektiğini gördük. Bunun için de Burdur Belediye Meclisi’nde  yeni bir kent imar revizyon planının kararını aldık. Sağlıklı bir kent imar revizyon planında, bu alanda yapılacak dönüşümün, değişimin yada yapılmayacak herhangi bir şeyin kararında, siz mahalle sakinlerimiz ile hep birlikte oturup  karar vereceğiz. Çünkü insanların yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizin altını çizdik. İnsanlar kendi yaşam tarzını kendileri seçmeli. Onlara biz bir şey dayatamayız. Görüştüğümüz, konuştuğumuz vatandaşlarımızın bir dönüşüm istediğini  fakat bunun rantsal bir dönüşümden çok, hakkıyla yapılan bir dönüşüm olmasından yana talebinin olduğunu biliyoruz.  Biz insanların yaşam tarzına ihanet etmek istemiyoruz. İnsanların yaşadığı bahçeli evlerden çıkıp, apartman dairelerine yerleşmek istemediklerini gördük. Biz vatandaşımızın yanında olacağımıza söz verdik. yapacağımız her iş şeffaftır, açıktır. Her gün her noktalarda yaptığımız her şeyin hesabını vermeye de hazır olduk” ifadelerini kullandı.


Geri Dön