02 / 05 / 2024

imar uygulamaları ve planlaması

imar uygulamaları ve planlaması

Ankaralı işadamı Barış Aydın, yapımı için 70 dönümlük arazisini verdiği Yeşil Vadi Projesi için 1 milyon TL hibe desteği sağlayacağının sözünü verdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Ataşehir'de Aysel Akdana ve Songül Eroğlu ortaklığında kuruldu.

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

İmar uygulamaları artık değer esaslı olacak! 

Coğrafi bilgi sistemleri alanında lider Netcad ve otomatik gayrimenkul değerleme modeli sunan Endeksa, değerleme esaslı akıllı planlama ve uygulamalarına güçlü bir çözüm oluşturmak amacıyla işbirliği yaptı...

Kartepe'de imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları sürüyor. Rahmiye ve Arslanbey Mahallerinde muhtelif parsellerde yer alan imar uygulamaları çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

Orhangazi’de yeni imar planı ve dönüşüm ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında Orhangazi’nin imar planı, kentsel dönüşüm ve TOKİ ihtiyacını anlattı. İşte o haber...

imar uygulamaları ve planlaması Haberi

imar uygulamaları ve planlaması

Projesi, imar uygulamaları ve planlaması tamamlanan, ödeneği de çıkarılmasına rağmen aylardır sürüncemede kaldığı belirtilen Yeşil Vadi Projesi ile ilgili sürpriz bir öneri geldi. Daha önce projenin uygulanacağı bölgede bulunan 70 dönümlük arazisini hibe eden Ankaralı işadamı ve ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, projenin başlaması durumunda 1 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacağını belirtti. 30 kilometre uzunluğundaki ırmak havzasının her iki yakasını içeren Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için önemli gelişmeler yaşandığı kaydedildi. Yeşil Vadi projesiyle bölgenin değer kazanacağını vurgulayan Aydın, Kırıkkale'nin gelişmesi için tüm adımların atılacağını söyledi. Yeşil Vadi'nin Ankara-Kırıkkale arasında kalan kozmopolit bir bölge olacağını söyleyen Aydın, projenin başlaması için tüm desteğin verileceğini ifade etti. Vatandaşlar, projenin bir an önce tamamlanarak Kırıkkale'ye kazandırılmasını bekliyor. 


Sabah...