09 / 05 / 2024

imar uygulaması neden yapılır

imar uygulaması neden yapılır

Bir bölgenin gelişimini etkileyen en önemli husus, o bölgenin imar uygulamasıdır. Peki imar uygulaması ne demektir, nasıl yapılır?

İmar uygulaması nedir?

İmar planları ile uygulaması bir şehrin oluşumunda ve gelişiminde doğrudan etki ediyor. Peki imar uygulaması nedir, nasıl yapılır, detayları...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Maltepe Atışokulu Mahallesi'ndeki 38 bin 100 metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi, Esenkent (Atışokulu) Mahallesinde Muhtelif Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi 1970 ada 1 ila 7 nolu parseller, 1882 ada 34 Nolu Parsel, 1893 Ada 14, 15 Nolu Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Gümüşsuyu imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi (1897 Ada) 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulaması İlanı askıya çıkarıldı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi 13. Etap imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi 1745 ada 13, 14, 16 ve 17 Nolu Parsellere (13. Etap) İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Çengeldere 12. Etap imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çengeldere Mahallesi 1513 Ada 1 ve 2 Nolu Parsellere (12. Etap) İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Hadımköy 1/1000 ölçekli imar uygulaması askıya çıkarıldı! 

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Mahallesinde Muhtelif Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi (27. Etap), Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması askı tutanağı yayımlandı

Sancaktepe Samandıra Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Sancaktepe İlçesi, Samandıra (Eyüpsultan) Mahallesinde Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Çiftlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çiftlik Mahallesi (25. Etap) 1562 Ada Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Çengeldere Mahallesi 4. Etap imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çengeldere Mahallesi (4. Etap) 1451 Ada Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi 1829, 1848, 1851, 1882, 1883, 1884 ve 1893 Adalar Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

imar uygulaması neden yapılır Haberi

imar uygulaması neden yapılır

İmar uygulaması ne demektir?

İmar uygulaması bir bölgenin gelişimine doğrudan etki ediyor. İmar uygulaması, ihtiyaca yönelik ve doğru yapıldığı takdirde, çarpık kentleşmeyi engelleyebiliyor. Peki bu denli öneme sahip imar uygulaması ne demektir, imar uygulaması nasıl yapılır ve kim tarafından gerçekleşir? işte yanıtları;


İmar uygulaması nedir sorusunun yanıtı, imar planının hayata geçirilmesi, kadastral mülkiyetlerin imar planına göre yeniden düzenlenerek, imar planına uygun hale getirilmesidir. Peki uygulama imar planı nedir?


Uygulama imar planı, tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plandır.


İmar uygulamaları, bulunduğu yere göre belediye veya valiliklerce yapılır....