29 / 04 / 2024

İmarda BHA ne demek

İmarda BHA ne demek

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

İmarda YU ne demek?

İmar planlarında yer alan ifadelerden biri olan YU'nun açılımı nedir? İmarda YU ne demek? İmarda YUO ne demek? İşte yanıtı..

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

İmarda siyah kot ne demek?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamındaki tanımlamalar arasında yer alan kot farkı iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor. Peki, imarda siyah kot ne demek? İmarda kırmızı kot ne demek?

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

B 4 ne demektir?

İmarda B 4 ne demektir? Bina yapılmak istendiğinde belediye yoldan ve komşudan çektirebilir mi? İşte imar yönetmeliği kapsamında yer alan bitişik nizam ile ilgili esaslar...

Akdamar Adası, güneş enerjisiyle aydınlanacak

Türkiye'nin Antalya'dan sonra en fazla güneş alan şehri Van'ın bu doğal kaynaktan yararlanması için düğmeye basıldı

Akdamar Adası, güneş enerjisiyle aydınlatılacak

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce hazırlanan projeyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve Anıt Müzesi, güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılacak

Ankara 365 AVM müdürü Yüksel Kocatürk Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi

Yüksel Kocatürk, 9 Eylül 2009 tarihinde Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi...

Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesi açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tunceli'ye gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, Özel Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesinin açılışını gerçekleştirdi

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

İmarda BHA ne demek Haberi

İmarda BHA ne demek

İmar planları, varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarını gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere düzenlenen detaylı bir raporla açıklanan ve raporuyla beraber bütün olan ve genelde 1/25.000 ölçekli planlar oluyor.


Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu ilgili belediyeye giderek ya da internet üzerinden sorgulayabiliyor.


Yapılan sorgulamada bazı kısaltımış ifadeler yer alabiliyor, "BHA" gibi. Peki, imarda BHA ne demek?


İmarda BHA'nın açılımı: Belediye Hizmet Alanı oluyor. Bu imar planına sahip arsalar üzerinde belediyeler tasarrufta bulunabiliyor.



Işıl Seren...