04 / 05 / 2024

imarda Galeri boşluğu

imarda Galeri boşluğu

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, galeri boşluğu ne demek? Galeri boşluğu hükümleri nelerdir?

Gayrimenkul sektöründeki boşluğu dolduracak yeni platform geliştirildi!

Konut sektördeki büyümeye paralel olarak müşterilerin doğru gayrimenkul danışmanlarına ulaşması için yeni platform geliştirildi. 

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Honda’nın yeni hibrit modeli ZR-V e:HEV’in fiyatı açıklandı! İşte ZR-V e:HEV’in teknik özellikleri ve fiyatı...

Honda SUV model gamında önemli bir boşluğu dolduran ZR-V, Avrupa'yla aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Maltepe İlçesi,Atışokulu Mah.194 Ada 1Parsel ve 704 Ada 34 Parselin Bir Kısmı ile 195 Ada 15-17-19Parseller,199 Ada 24-28 Parseller ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Öğretmen ve aşçı maaşları arasındaki fark gözlerinizi açacak!

Bir Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki (YİBO) maaş uçurumu, Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı öğretmen Levent Kuruoğlu tarafından gündeme getirildi. Yapılan açıklamaya göre, aynı okulda çalışan aşçı 27 bin TL maaş alırken öğretmenler ise sadece 18 bin TL maaşla yetinmek zorunda

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı personel alımı yapacak! KPSS'den 60 alanlar bu bölümden mezunsanız şansınız var!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yeni bir personel alımı duyurusu yaptı. 2023 yılı için yapılacak personel alımında 450 kişilik bir kadro boşluğu olacak. Belirtilen tarihlerde başvuru yapan adayların şartları sağlaması dahilinde kurumu alımları gerçekleştirilecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar

İŞKUR talep yağıyor! İşverenler İŞKUR’un kapısını aşındırıyor! 127 bin personel açığı var! Hemen bakın!

İŞKUR’a çeşitli pozisyonlarda açılan personel açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak 127 bin personel boşluğu var. İşte detaylar!

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.

Bakanlıklar düğmeye bastı! Tam 140 bin 867 kişilik dev istihdam yapılacak! Hemen şartları kontrol edin

Kendisini kamu kurumlarında istihdam etmek isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. Hem KPSS'li hem de KPSS'siz alımlar yapılacağı bakanlıklar tarafından ilan edildi. Peki hangi bakanlıkta hangi personel boşluğu için ilanlar yayımlandı? İşte detaylar.

Tuzla Aydınlı Mahallesi 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı! 

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi Muhtelif parseller ile Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5.000 ölçekli NİP Revizyonu ve 1/1.000 ölçekli UİP Revizyonu İtirazları Kapsamında Hazırlanan Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Piyasalar olumlu veriye odaklanmış ve piyasaları yukarı döndürme hedefine kilitlenmişti. ABD'den gelen enflasyon verisi piyasalara bu fırsatı sağladı. Piyasalarda zafer sarhoşluğu yaşanmaya başladı. Bu coşkulu ortamın riski ne? Fed ne yapacak?

Bme Eyüboğlu Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Bme Eyüboğlu Enerji Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Bahadır Eyüboğlu ve Murat Humartaş ortaklığında kuruldu.

imarda Galeri boşluğu Haberi

imarda Galeri boşluğu

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik kapsamında galeri boşluğu, Bağımsız bölüm içerisinde veya ortak alanlarda, katlar arasında bırakılan boşlukları olarak tanımlanıyor.


Binalarda; balkon, teras, galeri boşluğu, sahanlıkların boş kenarları 1'den fazla basamağı bulunan açık merpenlerde ve rampalarda, istinat duvarı üstünde, 0,50 metreden daha aşağıda veya yukarıda teşekkül etmiş bahçelerde, 1.10 metreden düşük düzenlenmiş bahçe duvarlarında, bulunduğu katın taban döşemesinden itibaren kotu 0.90 metreden az olan pencere boşluklarında, döşeme kotundan itibaren en az 1.10 metre yüksekliğe kadar teknik gereklere ve standartlara uygun olarak korkuluk yapılması mecburi oluyor.


Bağımsız bölüm brüt alanı: Şaftlar, ışıklıklar, hava bacaları, galeri boşlukları hariç, bağımsız bölümün dış konturlarının çevrelediği alanı (Dış cephe haricindeki bölümlerdeki dış kontur, duvar orta aksı olarak...