29 / 04 / 2024

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

Ev sahipleri bu sefer

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo



Türkiye’de pek çok ev, yatırım amacıyla veya arada konaklamak amacıyla yabancılar ve gurbetçiler tarafından satın alınıyor. Bu durum, kiracıların aleyhine sonuçlanıyor. Çünkü boşta duran bu evler arz sorununa neden olduğu için fahiş kiraya neden oluyor.  Bu ev sahipleri, ev kira piyasasının yükseleceğini öngörerek evlerini kiraya verip vermeme konusunda karar kılıyor. Çoğu kişide boş kalmasını uygun görerek evlerini kiraya vermiyor. Tüm bunlar kiracıları zorda bırakıp fazla kira ödeme sorununa neden olduğu görülüyor. 

Boşta duran evler yüzünden kiracılar ev bulmakta zorlanıyor

Elinde birden fazla evi olanlar da evlerini kira verme konusunda kararsız kalıyor. Çoğu yabancı da birkaç ay evi kullanıp sonrasında boş bırakıyorlar. Türkiye'de pek çok kiracı ise bu esnada kiralık ev alıyor ve binlerce hayalet ev ile karşı karşıya kalıyor. Devlet, fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen devletin bu konuyla ilgili düzenlemenin yapıldığı biliniyor. Bu düzenlemelere uymak istemeyen ev sahipleri ise farklı yollara başvuruyorlar. Bunun nedeni ise daha çok kazanç elde etmek istemeleridir.


Geri Dön