14 / 05 / 2024

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

Ev sahipleri bu sefer

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo



Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

“Boş duran evlerin emlak vergisi yükseltilmeli”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, kiraya verilmeyen evlerin piyasada sıkıntı yarattığına dikkat çekti. Ev sahiplerinin temmuz ayını beklediğini belirten Ağaoğlu, yüksek kira alma düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getirdi. Bu durumun sonucunda ise kiralık evin bulunamaması ve fiyatların artmasının ortaya çıktığı Ağaoğlu tarafından söylendi. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, boş duran evlere yüksek vergi alınması gerekliliğine değindi. Şahin, bu fikrini şu cümlelerle destekledi: "Bu durumun tespit edilmesiyle devlet yaptırımı uygulanabilir. Birden fazla kiraya verilmeyen evin vergisini 5 katına çıkarmak işe yarayabilir. Diğer yandan TOKİ'nin devreye girmesiyle sosyal konutlar yapılabilir. Bu, arzın güçlenmesini sağlayan önemli bir adım olacaktır."

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Bu bankadan 240 aya kadar vadeyle ev sahibi olabilirsiniz! Tam 3 milyon nakit destek sağlıyor!

Ev sahibi ve kiracılar depozito ödemelerinde bu 4 konuya dikkat!

 


Geri Dön