29 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.



Son yıllarda önü alınamaz bir şekilde artan konut fiyatları, kiracıların belli büküyor. Bunun yanı sıra, ev sahipleri de evini fahiş fiyattan kiralamak için farklı yöntemlere başvuruyor. Kimi ev sahipleri evini daha yüksek fiyattan kiralamak için kira sözleşmesine rağmen kiracısını zorla çıkarmaya çalışırken, kimileri de evini kiralamayıp sürekli kira fiyatlarının artmasını bekliyor. Artan fahiş kira fiyatları nedeniyle mağdur olan kiracılar için yakın zamanda hükümetten de bir adım geldi ve kira fiyatlarına yönelik yüzde 25 zam sınırı uygulaması bir yıl uzatıldı. Bu kapsamda, kiracılara yeni bir müjdeli bir haber geldi.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Konut piyasasında fahiş fiyatların önüne geçmek için pek çok adım uygulama geçirildi. Kiracıları koruma adına resmi kira zam oranı yüzde 25 ile sınırlı kaldı. Fakat istedikleri zammı yapamayan kimi konut sahipleri, kiracıları evden göndermek için her türlü yöntemi deniyor. Kimi konut sahipleri evlerini birinci derece akrabalarına devrediyor. Bu sayede, kontrat yenileme yöntemine başvuruluyor. Fakat uzmanlar, bunun bir tahliye sebebi olamayacağını söylüyor.

İşte detaylar...


Geri Dön