28 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kiracılar haksız sayıldı

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kiracılar haksız sayıldı

Yargıtay, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...



Yargıtay kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren emsal bir karar geldi. Mahkemenin boşalt kararına rağmen evi terk etmeyen kiracı suçlu görüldü. Yargıtay tarafından verilen kararda Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını değiştirdi. 

Gazetevatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre, mahkeme kararına direnen kiracının 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçunu işlediğine vurgu yapıldı. Mahkemenin kararını değerlendiren Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kiracı ve ev sahiplerini sahip olduğu haklara vurgu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön