16 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.



TRT Haber’de yer alan habere göre, konuya yönelik birtakım değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Yıldırım Keser, “Maliklerin kiraya veren olarak bir başkasına mülklerini satmaları hali hazırdaki kira sözleşmesini feshetmek için yeterli değildir” diye ifade ederken, “Hatta ve hatta malikin hayatını kaybetmesi halinde mirasçıları yasa gereği sözleşmenin tarafı haline gelirler” dedi.

Keser, yeni malikin de eski malikin de ancak kanından sayılan sınırlı nedenlerden birine dayanarak tahliye talebinde bulunabileceğinin altını çizdi.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

"YENİ MALİK KİRA SÖZLEŞMESİ İLE BAĞLIDIR"

Peki, böyle bir durumla karşı karşıya kalan kiracılar ne yapmalı? Keser bu soruya da, "Dikkat edecekleri konu, yeni malikin sözleşmenin devam etmesi için rıza göstermesi aranmaz. Bu yüzden 'Yeni malikle anlaşamıyoruz. Tahliye etmeliyiz' düşüncesine kapılmamaları lazım. Yeni malik kira sözleşmesi ile bağlıdır” şeklinde konuştu.

Milyonlarca emekliye müjde geldi! Emekli maaşında yeni oran belli oldu! Tüm maaşlar sil baştan yenilendi!

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

 


Geri Dön