06 / 07 / 2024

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kayıt Kuruluşu (KK) olarak faaliyet göstermek isteyen kişiler için teminat ücreti 100 bin lira olarak belirlendi. Konuya yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "İnternet Alan Adları Tebliğinde Değişiklik Gerçekleştirilmesine Yönelik Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, KK olarak faaliyet göstermek isteyen ve ön yeterlilik koşullarını yerine getiren taraflardan müracaat ederken istenen teminat ücreti 75 bin liradan 100 bin liraya çıkartıldı. Bu teminat ücreti her sene bir önceki seneye yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek yeniden değerleme oranına göre yükseltilecek.

Aman dikkat! Bunun fiyatı 75 bin TL’den 100 bin TL’ye fırladı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Teknik alt yapıya yönelik kanunlar çerçevesinde KK gerçek sisteme bağlanırken test sistemine bağlantı gerçekleştirdiği IP adresinden/adreslerinden farklı IP adresi/adresleri kullanılacak. Bir bayiyle çalışılması halinde KK tarafından ilgili bayinin faaliyete başlama tarihi, faaliyetin bitme tarihi, iletişim verileriyle bu verilrde herhangi bir değişiklik olması durumunda söz konusu değişiklikler 10 iş günü içerisinde söz konusu kuruma bildirilecek. Bayi tarafından mevzuat hükümlerinin ihlal edilmesi halinde bu ihlalin KK tarafından gerçekleştirildiği kabul edilecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön