12 / 05 / 2024

imarda Parsel cephesi

imarda Parsel cephesi

Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalaması olarak tanımlanıyor. Peki, parsel cephesi nedir? İşte İmar Kanunu Parsel cephesi şartları...

Seferihisar'daki araziler parsel parsel satışta!

Seferihisar Belediyesi'ne ait taşınmazların parsel parsel satıldığı iddia edildi. Belediye ait 11 arazi 11 milyon lira muhammen bedelle satılacak.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 6 Parsel Şubesi açıldı!

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 6 Parsel Şubesi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Alarko GYO Eskice 3 adet parsel değerleme raporu 2018!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

AKM'nin ön cephesi tamamen yıkıldı!

Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım çalışmaları devam ediyor. Ön cephesi tamamen yıkılan AKM'nin içerisinde bulunan beyaz perde göründü..

AKM'nin ön cephesi sökülüyor!

Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Merkezin Taksim Meydanı’na bakan ön cephesi sökülüyor

Diyarbakır imarda örnek şehir olacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 

İSTOÇ AVM'nin ortak alan inşaatı ihale ediliyor!

İSTOÇ Yapı Kooperatifine ait olan 2134 ada 1 parsel üzerinde kaba inşaatı ve cephesi tamamlanmış olan İSTOÇ AVM'nin ortak alanları ince inşaatları İSTOÇ Saray 3. grup ince inşaatı için ihale düzenleniyor. 

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

TKGM Parsel Sorgulama'ya yeni özellik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması'na "ANALİZ" seçeneği eklendi. Bu düzenleme ile gayrimenkuldeki belirsizlik ortadan kalkacak.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

imarda Parsel cephesi Haberi

imarda Parsel cephesi

Parsel cephesi nedir?

Parsel cephesi; Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesi olarak tanımlanıyor. Birden fazla yola cepheli parsellerde uygulama imar planında belirtilmemiş ise geniş yol üzerindeki kenar, parsel ön cephesidir. Yolların eşit olması halinde dar kenar parsel cephesidir. 


Bitişik nizama tabi olup, farklı kat adedi ve farklı kotları haiz yollara cepheli köşe başı parsellerde yolların kat rejimini bozmamak üzere en az 6 metrede bir kademelendirme yapılır.


Parsel derinliği: Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalamasıdır.


Köşe başı parsellerde kotlandırma

a) Köşe başı parsellerde kot, yolların farklı genişlikte olduğu durumda geniş yoldan ve parsel orta noktası hizasındaki bordür taşı üst seviyesinden verilir.


b) Yolların aynı genişlikte olduğu, yollar arasındaki kot farkının en çok (1.50) m. olduğu durumlarda yolların kesiştiği tretuvar...