04 / 05 / 2024

TKGM Parsel Sorgulama'ya yeni özellik!

TKGM Parsel Sorgulama'ya yeni özellik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması'na "ANALİZ" seçeneği eklendi. Bu düzenleme ile gayrimenkuldeki belirsizlik ortadan kalkacak.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması'na yeni bir özellik eklendi. Bu sistem gayrimenkul işlemlerinde yoğun bir şekilde kullanılıyor. Uygulamaya https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresinden ulaşılıyor. Bu adrese "ANALİZ" sekmesi eklendi. Analiz sekmesi ile ekmesi ile bir bölgedeki yıllara göre ana taşınmaz satış sayıları, bölgedeki alım-satım yoğunluğu, bağımsız bölümlerdeki satış ve ipotekli satışlar görüntülenebiliyor.


Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yeni gelen bu uygulamann tapu işlem takibi konusunda bir devrim olduğunu ifade etti. Özelmacıklı konuya ilişkin olarak, "Sistem ile tapu dairelerinde yapılan satış işlemlerinin hangi bölgede yoğunlaştığını küme ve yoğunluk analizlerine göre sorgulanabiliyoruz. Bunu ilçe bazlı olarak yapabildiğimiz gibi, parsel bazlı analize kadar da detaylandırmak mümkün. Ayrıca katmanlar bölümüne yeni eklenen TKGM Parseller seçeneği de, satışların hangi parsellerde gerçekleştiğini gösteriyor. O bölgedeki hareketlilik hangi bölgelerde sıcaklık renklendirmesi ile de takip edilebiliyor" şeklinde konuştu


Belirsizliklerin azalması yatırımı kolaylaştıracak

Bu uygulama ile değişimler ve hareketlilik takip edilebilecek. Yeni uygulama ile gayrimenkuldeki belirsizliklerin bir nebze daha azaldığını ifade eden Özelmacıklı, "Gerçekten bölgede alım – satım hareketliliği var mı, hatta bu parsel birden fazla kez satışa konu olmuş mu, komşu parseliniz satıldı mı, binanızda ya da sitenizde bu yıl kaç satış yapıldı her şey artık net olarak görüntülenebiliyor" dedi. 


Emlak firmaları için yeni bir fırsat

Mustafa Hakan Özelmacıklı uyguşamatı kendi temsilciliklerinde kullanmaya başladıklarını ifade etti. Özelmacıklı, "Uygulama ile nerede portföy yapılmalı, müşteri hangi bölgeyi talep ediyor, elimizdeki portföyler bu bölgelere ne kadar yakın, bunları görebiliyoruz. Yeni temsilcilik taleplerini de hareketliliğin yoğun olduğu bölgelere yönlendiriyoruz. Yeni özelliklerden Favori uygulaması da emlak ofislerinin portföylerindeki taşınmazları harita üzerinden kolayca müşterilerine sunabilmelerini sağlayacak" şeklinde ifadelerde bulundu.

 


Geri Dön