01 / 05 / 2024

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Bariten İnşaat Malzemeleri Temizlik Deniz Ürünleri Gıda İçecek Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bariten İnşaat Malzemeleri Temizlik Deniz Ürünleri Gıda İçecek Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sırrı Çelebi tarafından kuruldu.

Bora Deniz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bora Deniz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Bora Deniz tarafından kuruldu.

Dalkur Deniz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dalkur Deniz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Göknur Kurtoğlu tarafından kuruldu.

Derya Deniz Konut Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derya Deniz Konut Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hakkı Akgün ve Yusuf Aras ortaklığında kuruldu. 

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Erdi Seyfettin Üstüner ve Merve Çetintaş ortaklığında kuruldu.

Erkan Deniz İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkan Deniz İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Deniz tarafından kuruldu.

Fethiye Deniz Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fethiye Deniz Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fethiye Deniz tarafından kuruldu. 

Deva Deniz Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deva Deniz Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Deva Deniz Köylü tarafından kuruldu.

Deniz Öztürk İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Öztürk İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Öztürk tarafından kuruldu.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Efe Deniz Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efe Deniz Yapı Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Deniz Elması Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Elması Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman İnce tarafından kuruldu.

Taşımacılıkta şok detay! Navlun fiyatlarında daha önce görülmemiş düşüş

Ana deniz ticaret yollarındaki navlun ücretleri, yüksek enflasyon rakamının tüketici talebini düşürmesinin ve aynı zamanda küresel tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesi ile birlikte ardından düşmeye devam ediyor.

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Haberi

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı

İzmir’e kruvaziyer gemileriyle gelen yolcu sayısında yaşanan düşüş kentte hayal kırıklığı yaşatıyor. Bunun temel nedenleri arasında turizmde yaşanan daralma ve Kuşadası ve Çeşme liman alternatifleri bulunuyor.


HEDEF CAZİBE MERKEZİ


Bu kapsamda, İzmir'de sektörün yeniden canlandırılması için önerilerde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, "cazibe merkezi" vurgusu yaptı.

İzmir’in kruvaziyer turizmde "durak" değil, "başlangıç" noktası olması gerektiğini belirten  Dologh, şunları anlattı:


ÇİFT KAYMAKLI KADAYIF


“İzmir’i homeport (analiman) dedikleri başlangıç noktası yapmak için çalışmalıyız.

İtalyan ya da İngiliz, uçakla İzmir’e gelecek, bir gece kalacak ertesi gün gidecek gemi turuna. Bu çift kaymaklı kadayıf gibi olur. Çekim merkezleri artmalı. Örneğin turisti kente çekebilmek için ‘Kadifekale’ye gidersin’, Ortodoks olana ‘buradaki kiliselerde ayine katılabilirsin’ demek lazım."


1535 GEMİ GELDİ


İzmir’e 11...