07 / 05 / 2024

imfed imar tartışmaları

imfed imar tartışmaları

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Marmara depremi tartışmaları yeniden alevlendi!

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen depremin ardından, Marmara Depremine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Peki hangi uzman Marmara depremi için ne dedi? İşte uzmanların görüşleri...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Burcu Esmersoy kira tartışmalarına nokta koydu: Böyle bir şey yok!

Etiler'deki bir güzellik merkezinden çıkarken kameralara yakalanan sunucu Burcu Esmersoy kira zammı tartışmalarına son noktayı koydu.

Ersin Tatar: UBP’nin imar planı hazır!

Kıbrıs'ta imar planı tartışmalarıyla ilgili olduğunu düşünmediğinden bahseden Ersin Tatar, “Arife günü, UBP’nin imar planına ilişkin raporunu Sayın Başbakan’a sunmuştuk. Bugün itibariyle de Sayın İçişleri Bakanı’na bizzat sundum. Süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

TOGO Kuleleri'nin imar planı tartışmalarında son durum!

Ankara Mimarlar Odası uzun süredir başkentteki ayrıcalıklı imar planları ve bu planları ihlal eden yapılar, işlemlerle ilgili çalışmalar yürütüyor...

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Adapazarı'nda imar çalışmaları tamamlanacak!

Adapazarı Taşlık ve Çökekler Mahalleleri'nde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, imar hedefini açıkladı.

imfed imar tartışmaları Haberi

imfed imar tartışmaları

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) üyeleri, geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu. Gecede konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Bayraklı'da kentsel dönüşüm ofisi açtık ama engellendik. Maalesef ofisi kapatmak zorunda kaldık. Karabağlar'da da engellendik. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi. 


İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, Mimarlar Odası'nın imar yönetmenlikleriyle ilgili tüm değişikliklerden şikâyet ettiğini savundu.

Dağlıer, "Mimarlar Odası Başkanı herkesin şevkini kırıyor. Ticaret Odası başkanımızın şevkini kırıyor, Aziz (Kocaoğlu) Bey'in şevkini kırıyor, Binali (Yıldırım) Bey'in şevkini kırıyor, müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor, izmir'in önünü kesiyor" dedi. 


Ege Telgraf


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, izmir Mimarlar Odası eski Başkanı Hasan Topal'ı açtığı davalar...