05 / 07 / 2024

İMO çağdaş kaya

İMO çağdaş kaya

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, kentsel dönüşümlerle birlikte bazı bölgelerdeki riskli alanlara çok katlı binalar yapıldığını söyledi.

Çağdaş Kaya: 7 milyon yapı stoku yenilenmeli!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, yapılaşma hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kaya, yaklaşık 20 milyon yapı stokunun yaklaşık 7 milyonunun yenilenmesi gerektiğini belirtti.

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

Adana'da ulaşım planı yok!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, ulaşım ve trafik olgusunun Adana’da ilk sıralarda yer alan bir sorun olduğunu bildirdi.

Çağdaş Kaya: Depremlerden ders çıkarmadık!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, 17 Ağustos 1999’da Kocaeli’de meydana gelen ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremden ’hala ders çıkarılmadığını’ söyledi.

TİKA Moğolistan’da müze açacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ,Türklerin tarihini anlatan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Moğolistan’da müze açacak.

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

Çağdaş Kaya: Kentsel dönüşümde uzmanlara danışılmalı!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye'nin birçok kentinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ancak, projeler için jeofizik, jeoloji ve inşaat mühendisleri gibi uzmanların önerilerinin alınmadığını söyledi.

Çağdaş Kaya: Riskli binalar gelişi güzel yıkılıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana için son derece önem taşıyan kentsel dönüşüm ve riskli bina yıkımı konusunu gündeme taşıdı.

İMO Ankara seçimlerini Çağdaş İnşaat Mühendisleri kazandı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi’nin 22. Dönem Olağan Genel Kurulu 21 Şubat tarihinde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Genel Kurul seçimlerini Çağdaş İnşaat Mühendisleri kazandı.

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu!

Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek açıklama yaptı.

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açtı!

Türkiye’nin en sevilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, dünyadaki büyümesini hızla sürdürüyor. 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.

Çağdaş Kaya: Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 20. çalışma dönemi kapsamında oluşturduğu Kent Sorunlarını ve Yatırımları İzleme Komisyonu göreve başladı. Çağdaş Kaya 'Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı' dedi.

216 Yapı, Moğolistan'da 3 bin konut inşa edecek!

216 Yapı. bu ay İstanbul'un Anadolu yakasında Çekmeköy'de 216 Rezidans ve Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da ise Tümen Amgalan projelerini hayata geçiriyor. Şirket. Moğolistan'da 3 bin konut yapmayı planlıyor.

İMO çağdaş kaya Haberi

İMO çağdaş kaya

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, kentsel dönüşümlerle birlikte bazı bölgelerdeki riskli alanlara çok katlı binalar yapıldığını söyledi.



ÇOK SAYIDA 'RİSKLİ ALAN'

Türkiye'de 2012'den beri yürürlükte olan Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte inşaat sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Kaya, ancak yeni yapılan binaların bazılarının Adana'da risk yarattığını savundu. Kaya, "Adana'da da, çok sayıda mahallede 'riskli alan' ilan edilmiş olup diğer taraftan da kentsel dönüşüm kapsamına alınmayan bölgelerde parsel bazında yapılan 'riskli bina' çalışmalarına da başlanılmıştır. Özellikle kentin görece değerli merkezlerinde iki-üç katlı binaların yıkılarak, yerlerine yoğunluğu yüksek çok katlı binalar yapılmaktadır. Ne var ki hem yıkım süreçleri hem de yerlerine yapılan yoğunluğu artan yüksek yapılar bir dizi sorunu da beraberinde getirmektedir" dedi.


YIKIMLAR KURALSIZ YAPILIYOR

Kentsel dönüşüm yıkımlarında...