27 / 05 / 2024

İMSAD ekonomik beklentilerin değerlendirilmesi

İMSAD ekonomik beklentilerin değerlendirilmesi

İnşaat malzemesi sanayinin çatı kurumu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği' nce (İMSAD) düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomik Beklentiler" konulu toplantı, bugün Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek...

Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada "Swap konusunda Merkez Bankası çok yoğun teknik çalışmalar yürütüyor. Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti" diye konuştu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.

Mustafa Varank: Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı. Tüketici ve reel sektör güven endeksleri yukarı yönlü hareket ediyor" açıklamasında bulundu.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

Ruhsar Pekcan: Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı günler yakındır!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı, yeniden iş dünyası için hareketlenmenin başlayacağı günler yakındır." ifadesini kullandı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Koronavirüsü salgını sebebiyle tetiklenen ekonomik kriz Fenerbahçe'de bir dizi projeyi beraberinde getirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, kulübü finansal açıdan rahatlatmak amacıyla 5 gayrimenkulü satıyor...

Japonya'da ekonomik gözlemler 2002'den beri en düşük seviyesinde!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ekonomik duyarlılığın 2002'den beri en düşük seviyeyi gördüğü bildirildi.

Lübnan'da ekonomik kriz emlak sektörünü de olumsuz etkiledi!

Lübnan bankaları, sermayenin yurt dışına çıkışının önüne geçmek amacıyla vatandaşın mevduatına el koydu. Ülkede doları baz alan emlak sektörü mevcut ekonomik krizden etkilenen sektörlerden oldu.

Ekonomik güven endeksine koronavirüs etkisi!

Ekonomik güven endeksi, birçok sektörde çalışmalara ara verildiği veya uzaktan çalışma yöntemiyle yürütüldüğü nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 44,1 azalış göstererek 51,3'e geriledi.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında atılan adımların tutarı 200 milyar liraya ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında atılan adımların toplam tutarının 200 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanunda Değişiklik!

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31102 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kovid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı!

İMSAD ekonomik beklentilerin değerlendirilmesi Haberi

İMSAD ekonomik beklentilerin değerlendirilmesi

İnşaat malzemesi sanayinin çatı kurumu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomik Beklentiler" konulu toplantı, bugün Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek. İMSAD'dan yapılan açıklamaya göre, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener'in açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Türkiye ekonomisinin mart ayına ilişkin makro büyüklükler ve sektöre ilişkin verilerin yer aldığı Ekonomi Raporu açıklanacak. Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Ekonomi Strateji Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa'nın sunumlarıyla yer alacakları toplantıda, yerel seçimlerin ardından ekonominin geleceğine ilişkin öngörüler ve beklentiler paylaşılacak. Türkiye İMSAD Ekonomi Toplantısı'na Türkiye inşaat malzemeleri sanayini temsil eden çok sayıda iş dünyası temsilcisinin katılması bekleniyor. 


Hürses...