28 / 04 / 2024

imsad nisan raporu

imsad nisan raporu

Türkiye İMSAD nisan ayı sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat malzemeleri ihracatı tekrar canlanırken, konut dışı inşaat faaliyetleri zayıflıyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

İstanbul'da Nisan ayında 19 bin 260 konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, Mayıs ayı Konut Satış Raporu'na göre; Nisan ayında İstanbul'da 19 bin 260 konut satıldı.

Akfen GYO kira gelirleri Nisan 2021'de yüzde 113 arttı!

Akfen GYO tarafından Nisan 2021 Aylık Yatırımcı Raporu yayınlandı. Buna göre, 2021'in ilk 4 ayında elde edilen kira geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre EUR bazında yüzde 62, Türk Lirası kapsamında ise yüzde 113 arttı. 

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

Martı GYO'nun 9 aylık faaliyet raporu!

Martı GYO'nun 1 Nisan 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihli özel hesap dönemi faaliyet raporu, sorumluluk beyanı, finansal raporu yayınlandı.

Katılım Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu!

Katılım Varlık Kiralama'nın 1 Nisan 2020 - 30 Haziran 2020 dönemine ilişkin hazırlanmış olan "Yatırımcı Raporu" yayınlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 1 Nisan 2020 - 30 Haziran 2020 dönemine ilişkin hazırlanmış olan "Yatırımcı Raporu" yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihlerini kapsayan Yatırımcı Raporu yayınlandı.

TF Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu!

TF Varlık Kiralama, 1 Nisan 2020 ve 30 Haziran 2020 dönemini kapsayan yatırımcı raporu yayınlandı. 

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

TOKİ Ankara projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 2 Nisan 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Antalya, Isparta ve Burdur'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Antalya, Isparta ve Burdur İlleri Muhtelif İlçelerinde Toplu Konut Yapılması Kapsamında Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

imsad nisan raporu Haberi

imsad nisan raporu

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Sektör Raporu’nun nisan ayı sonuçlarına göre, yapı ruhsatlarında gerileme yaşanan konut dışı faaliyetlerin zayıfladığına dikkat çekildi. Turizmde yaşanan sıkıntıların otel yatırımlarını sınırladığı belirtilen raporda, son yıllarda sürükleyici olan ofis ve AVM yatırımlarının da yavaşladığı ifade edildi. İnşaat malzemeleri yıllık sanayi ihracatının 15,40 milyar dolara yükseldiği sektörde, yıllık ihracat büyüklüğünün 2017 genelinde artacağı vurgulandı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Nisan 2017 Sektör Raporu’nda, son üç yıldır ekonomide ortaya çıkan riskler ile siyaset, dış politika ve jeopolitik alanda yaşanan gelişmeler nedeniyle iktisadi faaliyetlerde yavaşlama görüldüğü, buna bağlı olarak perakende pazarı, yeni iş başlangıçları, yeni yatırımlar ve turizm faaliyetlerinin olumsuz etkilendiği belirtildi. Bu alanların aynı zamanda inşaat sektörü açısından da önemli olduğunun vurgulandığı...