05 / 05 / 2024

imsad Sektör Raporu Mayıs 2017

imsad Sektör Raporu Mayıs 2017

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi.

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun Mart 2024 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 Ocak'ta bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,3 yükseldi. İşte raporda yer alan tüm bilgiler... 

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörünün 2022 yılı ilk çeyrek karnesi! 

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022-1. Çeyrek Raporu’nu açıkladı. Peki ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2022-1. Çeyrek Raporu’nda hangi veriler yer aldı? Konut satın alma gücü endeksi düştü mü? İşte rapordaki o ayrıntılar...

Bankacılık sektörü savaş kriz dinlemedi! Hacmini bir yılda yüzde 51 artırdı

BDDK, 2021 yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Raporda, "Küresel risklerin giderek arttığı bu süreçte ülkemiz ekonomisinin en önemli güvenlik çıpalarından birini bankacılık sektörü oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne çimento şoku! Çimentonun konut maliyetine etkisi: Yüzde 4,5...

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen çimento fiyatlarının, konut maliyetine etkisinin 4,5 olduğuna dair rapor açıklandı. İşte ''Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi'' raporu...

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

imsad Sektör Raporu Mayıs 2017 Haberi

imsad Sektör Raporu Mayıs 2017


Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, yılın ilk çeyrek döneminde alınan yapı ruhsatlarında gerileme ve yeni iş iştahında zayıflama yaşandığı görüldü. Hane halklarının konut ve çevre ile ilgili sorunlarının da ele alındığı raporda, mevcut konutlarda iyileştirme veya yenileme gerekmesinin, inşaat ve inşaat malzemesi sanayisi için önemli bir potansiyel yansıttığı belirtildi. Raporda ayrıca, 2017 yılı itibarıyla markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat kullanım oranının yüzde 18’e gerilediği, banka kredisi oranının yüzde 35’e, senet oranının ise yüzde 47’ye yükseldiği bilgisi yer aldı. Senetlerin payının yüzde 50’ye yaklaşmasının önemli bir gelişme olduğu sektörde, riski markalı üreticilerin aldığı vurgulandı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Nisan 2017 Sektör Raporu’nda, aileler veya hane halklarının yaşadıkları...