18 / 05 / 2024

İnceğiz

İnceğiz

1996 yılında Çatalca İnceğiz Köyü'nün merası olarak görülen Umur Tepesi, bir maden firmasına 10 yıllığına 500 milyon liradan kiraya verilmiş. Maden firması merada taş ocağı işletecekmiş.

Özgü Namal Muğla Köyceğiz'deki arsasını satılığa çıkardı!

Geçtiğimiz Ekim ayında eşini kaybeden oyuncu Özgü Namal, Köyceğiz'de bulunan evini kapattı. Namal eşiyle daha önce aldıkları arsayı da satılığa çıkardı.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İFM projesini 2023 yılından önce hayata geçireceğiz!

Finans Merkezi Konferansı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Finans Merkezi projesinin 2023 yılından önce hayata geçirileceğini söyledi.

Çatalca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çatalca İlçesi, Elbasan - İnceğiz Mahalleleri, Nazım İmar Planı Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Özgü Namal Köyceğiz'den 1.4 milyona arsa aldı!

Oyunculuğu 4 yıl önce bırakan Özgü Namal, Muğla Köyceğiz'den 7 dönümlük arsa aldı...

Çatalca 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıktı!

Çatalca İlçesi, Elbasan - İnceğiz Mahallesi, nazım imar planı itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıda çıkarıldı.

Ahmet Eşref Fakıbaba: Şehre göçü önleyeceğiz!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Kalkınma yerelden başlar, yerel her şeyi bilir. Önce kırsalı kalkındırmalıyız. İyi yaşam şartlarını ortaya koymalıyız. Şehre göçü önleyeceğiz." diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan önce tamamlanabilir!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde inceleme yapan Başbakan Yıldırım, "İnşallah 2023'te bu muazzam eseri Çanakkalemize, Türkiye'ye kazandırıyoruz. Belki daha önce de bitirebiliriz. İnşallah 5 sene öngörülüyor ama daha önce de bitirmeye gayret edeceğiz." dedi. 

Kütahya muhtarlık binası açıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından onarımı yapılan Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyü muhtarlık binası törenle hizmete açıldı.

Çatalca İnceğiz mahallesi yenileniyor!

Çatalca Belediyesi tarafından İnceğiz Mahallesi’nde bir dizi çalışma yapıldı. Mülkiyeti Çatalca Belediyesi’ne ait olan, İnceğiz Mahallesi Arif Nihat Asya Parkı Aile Çay Bahçesi’nde kapalı mekan içinde zemine şap atılarak fayans döşendi.

Mehmet Ergün Turan: Uşak’ın vizyonunu değiştireceğiz!

UŞAK’ta yapımı süren Kentsel Dönüşüm Projesi şantiyesini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kentsel Dönüşüm’de Türkiye’nin örnek projesini beklenilenden önce bitirerek Uşak’ın vizyonunu değiştireceğiz" dedi.

1996 yılında Umur Tepesi 10 yıllığına kiralanmış!

1996 yılında Çatalca İnceğiz Köyü'nün merası olarak görülen Umur Tepesi, bir maden firmasına 10 yıllığına 500 milyon liradan kiraya verilmiş. Maden firması merada taş ocağı işletecekmiş.

Çatalca'da icradan 2 milyon TL'ye satılık tarla!

Çatalca İcra Dairesi; Çatalca İnceğiz'de yer alan tarlayı 3 Kasım 2014 tarihinde satışa çıkarıyor. Tarlanın toplam bedeli 2 milyon 45 bin 400 TL olarak belirlendi.

İnceğiz Haberi

İnceğiz



500 milyona doğa katliamı


Çatalca'nın doğası, tarihi mağaraları ve kaynak suyuyla ünlü kekik kokulu Umur Tepesi, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Elbasan ve İnceğiz Köyü arasında bulunan ve Elbasan Köyü'nün su gereksinimini karşılayan Umur Tepesi'nde, 1988'de Çevre Etki Değerlendirme Raporu alınmadan Emsa Madencilik firmasına, maden arama yetkisi verildi.


Maden arama ruhsatıyla tepede taşocağı işletmeye karar veren firma, İnceğiz'in merası olarak görülen Umur Tepe'yle köylülere 500 milyon lira vererek sahip oldu. Böylece Umur Tepe 500 milyona ölüme terk edildi. Taşocağı işletmesinin, tüm doğayı öldüreceğini öne süren Elbasan Köyü Muhtarı İlker Akbaş, tepenin Çevre Etki Değerlendirilmesi yapılmadan firmaya peşkeş çekildiğini, köylerinin suyunun...