06 / 05 / 2024

İnci Sineması yıkım kararı

İnci Sineması yıkım kararı

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Rexx Sineması’nda yıkım başladı!

Kadıköy’ün en sevilen sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını görenler sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Mersin'de yıkım gerginliği!

Mersin 2’nci İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı verildi. MERSİN’de, bir lokantanın yıkımı sırasında çıkan arbedede 2 kişi yaralanırken, 10 kişi de gözaltına alındı.

SİYAD: Emek Sineması'nda yıkımı durdurun!

Emek mücadelesi devam ediyor! Sinema sanatçıları ve SİYAD üyeleri Emek Sineması’nın yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlattı.

İstanbul 216’nın 2’nci etabı için yıkım faaliyetleri başladı!

Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe’de hayata geçirilen İstanbul 216 projesindeki 2’nci etap için düğmeye basıldı. Hak sahipleri tarafından boşaltılarak yıkıma hazır hale getirilen ikinci etapta geçtiğimiz gün itibariyle yıkım çalışmalarına başlandı

Tarihi İnci Sineması yıkılacak!

Pangaltı'da bulunan tarihi İnci Sineması'nın içinde bulunduğu vakfa ait arazide yıkım çalışmaları başladı. Bir kaç gün sonra tarihi İnci Sineması'nın yıkılacağı öngörülü yor. Bir zamanlar İstanbul Film Festivali'ne de ev sahipliği yapmıştı.

Tarihi İnci Sineması yıkılmayı bekliyor!

Pangaltı'da yaklaşık 70 yıldır faaliyet gösteren İnci ve Pangaltı pasajlarının bulunduğu araziye rezidans yapılacak. Dükkânlar birer birer tahliye edilirken, atıl durumdaki tarihi İnci Sineması yıkımı bekliyor

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Datça Öğretmenevi için yıkım kararı verildi!

Depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen Datça Öğretmenevi'nin yıkım çalışmaları başladı...

İnönü Stadı'nın yıkımı Haziran ayında başlıyor!

Beşiktaş ilçesi sınırlarında yer alan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarına Haziran ayında başlanacak...

İstanbul'un en büyük müzesi 2016 yılında açılıyor!

İstanbul'un en büyük müzesi olacak olan Hazreti Muhammed Müzesi 2016 yılında hizmete açılacak...

Ata GYO, Düzce'de bulunan gayrimenkulün yıkım ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Düzce'nin merkezinde bulunan gayrimenkulün yıkım ruhsatını aldı...

İnci Sineması yıkım kararı Haberi

İnci Sineması yıkım kararı

İstanbul Pangaltı’daki İnci Sineması’nın yıkılmasına sebep olan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Dava sürecinde yıkılan İnci Sineması’nın yerinde inşaat yükselirken alınan karar tepkilere neden oldu. 

Birgün Gazetesi'nden Serbay Mansur'un haberine göre İnci Sineması’nın yıkım kararını 2012 yılında Planlama Müdürlüğü’nün karşı çıkmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldı. Akabinde CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğan söz konusu plan tadilatını yargıya taşıdı. Ancak dava sonuçlanmadan Yeşilçam filmlerinin tarihi mekanı İnci Sineması, yerine otel yapılmak için yıkıldı.

Eski CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan’ın, İstanbul 8 İdare Mahkemesi’ne taşıdığı İnci Sineması’nın yıkılmasını sağlayan 1/5 binlik plan değişikliği mahkemece iptal edildi. Mahkeme kararında, yeni imar planında kent içi trafiğin artacağı, kamu yararı ve şehircilik ilkelerine aykırılığı gibi gerekçeler yer aldı.

BirGün’e konuşan eski İstanbul...