05 / 05 / 2024

inciraltı imar planları

inciraltı imar planları

İnciraltı ve Bahçelerarası planlama sorunun çözümü noktasında uzun süredir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçedeki mülk sahipleriyle bir araya geldi. 

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

İzmir Körfez Geçişi EXPO planına girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve son şekli verilen EXPO planları, İzmir'e ulaştı. Bakanlık çok sayıda itirazın yaşandığı planlarda bulunmayan Körfez Geçiş Projesi'nin Balçova'daki bağlantı noktasını da yeni planlara işledi

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

İnciraltı ve Bahçelerarası’nın imar planları yapılmalı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası imar planlarıyla ilgili çağrıda bulundu.

Alanya Dinek ve Fığla'nın imar planları onaylandı!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Fığla ve Dinek Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

İzmir'de imar planlarına revizyon önerisi!

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir'den ilçelere yeni imar planları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tortum, Köprüköy ve Pazaryolu’na Yeni Nazım İmar Planı ve imar planlarına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu çalışması yapıyor.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

inciraltı imar planları Haberi

inciraltı imar planları

İnciraltı ve Bahçelerarası planlama sorunun çözümü için uzun süredir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilçede önemli bir buluşma gerçekleştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; mülk sahipleriyle bir araya gelen bürokratlar, görüş ve önerileri aldı. Planların birkaç ay içerisinde askıya çıkacağını müjdeledi. İnciraltı’nın İzmir için çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, bölgenin kamu yararı gözetilerek planlandığının altını çizdi. Titizlikle sürdürülen çalışmada son aşamaya gelindiğini belirten Kahraman, Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin de görüşlerini aldıklarını söyledi.

Gökdelen istemiyoruz 

Toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “İnciraltı’nda ata yadigarı toprakları olan mülk sahipleri, beklentilerini yüz yüze anlatma fırsatı buldu. Artık tarıma uygun olmayan toprakların, geçen her gün, hem kendileri...