18 / 05 / 2024

İnebolu Limanı neden satılıyor

İnebolu Limanı neden satılıyor

Özelleştirme süreci iki yıl önce başlayan ve geçici teminat tutarı 15 milyon lira olarak belirlenen İnebolu Limanı ihalesinin, 9 Ekim olarak belirlenen son teklif verme süresi yarın sona eriyor.

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ve dün 14 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Salı günü ise gram altında yükseliş gözlemlendi. Altın yatırımcılar için güvenli liman olarak devam ederken son günlerde yaşanan hareketlilik endişelere sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düştü?

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

İnebolu Limanı'nın davasında ara karar verildi!

Danıştay, İnebolu Belediyesi'nin, işletme hakkının devri sözleşmesine aykırı hareket edildiği iddiasıyla İnebolu Limanı'nın kapasitesinin artırılması ve imar planının artırılan kapasiteyi kapsayacak şekilde revize edilmesi talebiyle açtığı davada ara kara

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

İnebolu Limanı'na 209 milyon TL'lik yatırım yapılacak!

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından onaylandığını belirterek, ilk etapta İnebolu Limanı'na 209 milyon TL'lik dev yatırımın yapılacağını söyledi.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

İnebolu Limanı'na en yüksek teklif Eti Bakır'dan!

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Limanı’na en yüksek teklifi Eti Bakır A.Ş.’nin verdiğini açıkladı.

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali özelleştiriliyor!

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali yeniden özelleştirme ihalesine çıkarıldı. İki ay önce de birlikte ihaleye çıkarılan iki tesise üç ayrı değerli gayrimenkul de eklendi.

İnebolu Limanı'na 5 teklif!

İnebolu Limanı'nın "49 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi" suretiyle özelleştirilmesi ihalesi için son teklifler alındı. Şartname alan 5 şirket de teklif verdi. İhale 30 Kasım'da...

İnebolu Limanı neden satılıyor Haberi

İnebolu Limanı neden satılıyor

İnebolu Limanı'nın işletme hakkına da sahip Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin (ADÜAŞ) sermayesindeki yüzde 100'lük Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) hissesi blok satış, atıl durumdaki Hopa Termik Santrali'nin de aralarında bulunduğu taşınmazlar ve üzerindekiler ise varlık satış yöntemiyle bütün halinde özelleştirilecek. Özelleştirme süreci iki yıl önce başlayan ve geçici teminat tutarı 15 milyon lira olarak belirlenen ihalenin, 9 Ekim olarak belirlenen son teklif verme süresi yarın sona eriyor.


Kapasite 2 milyon 700 bin tona çıkacak


İnebolu Limanı'nda boyları 85-200 metre arasında değişen 10 adet yanaşma rıhtımı bulunuyor. Limanda büyük yük gemilerinin yanaşabildiği 1 ve 2 numaralı rıhtımların yanı sıra yük elleçlemek amacıyla 3 numaralı rıhtım da aktif kullanılıyor. Liman, genel kargo, konteyner, dökme yük ve her türlü katı ve sıvı...