02 / 05 / 2024

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği

MOSDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün geçen yıl ihracatını 4,1 milyar dolara taşıdığını belirterek, "Sektörümüz 10 yıl önce bir yılda yaptığı ihracatı şimdi sadece iki ayda gerçekleştiriyor." dedi.

İnegöllü mobilyacılar 2 milyar dolarlık Suudi pazarına göz dikti!

İMOS hedeflerini büyüttü. İnegöl'de üretim yapan mobilya sanayicileriyle birlikte hareket etmenin verdiği avantajları en iyi şekilde kullanan İMOS Sanayi Bakanlığı'nın da desteğini arkasına alarak İnegöl Mobilyası'na çağ atlatıyor.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

İnegöl Mobilya Fuarı 21-26 Mart'ta başlıyor!

Her yıl Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen İnegöl Mobilya Fuarı, nisan ayının ilk haftasında açılacaktı. Ramazan dolayısıyla tarihler geri çekildi ve 21-26 Mart'ta düzenlenmesine karar verildi.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Bursa İnegöl'e modern mobilya fuar alanı!

Bursa'nın İnegöl ilçesine modern mobilya fuar alanı yapılacak. 80 bin metrekare alanda kurulması planlanan fuar alanı 93 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak.

Sendegül Mobilya İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sendegül Mobilya İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye ile bugün Kutbettin Durdu ve Varol Öksüz imzasıyla kuruldu.

Mobilya AVM'leri yeni trend oluyor!

AVM pazarında yatırımcıların yeni gözdesi mobilya AVM'leri oldu. İnegöl'de bu yıl dört yeni mobilya AVM'si daha açılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Mobilya sektörü tek çatı altında toplanmalı!

Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilya sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında toplayabilmeleri için bütüncül AVM'lerin kurulması gerektiğini belirtti.

Kırcalı yatırımı İnegöl Mobilya Center açıldı!

Mobilya Center, mobilya uzmanlığı ile Türkiye'ye örnek olan İnegöl'ün pazarlama ve satış kanalındaki başarının sembolü olacak.

Mobilimo AVM İnegöl'e marka değeri kazandıracak!

İnegöl'de hayata geçirilen, mimarisi ve modern tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Mobilimo Mobilya AVM Satış Direktörü Murat Arpacı, İMDER ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Modef Fuarına 16 bin 170 kişi katıldı!

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ (ortada), İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nı (MODEF 2016) 16 bin 170 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Alinur Aktaş İnegöl'deki 12 yıllık yatırımları değerlendirdi!

Nüfusu 12 yılda yüzde 36 büyüyen İnegöl'ün cari fazlası son 12 yılda yaklaşık 3.5 kat artarken, mobilya ihracatı ise 18 kat büyüdü.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Haberi

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), "İnegöl Dünya ile Buluşuyor Projesi" kapsamında Amerika kıtasından bazı ülkelerin Türkiye'deki misyon temsilcilerini konuk etti.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, ilçede bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, İMOS'un çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. 


Güleç, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 ile dünyada en hızlı büyüyen 6'ncı ülke konumunda olduğunu dile getirerek, "İlk çeyrek büyüme performansımız, Avrupa'nın 27 ülkesinden daha büyük oldu. Böylece Türkiye, son 26 çeyrekte ortalama yüzde 5,1 büyüdü." diye konuştu.


TİM olarak bir yıldır Amerika kıtasına sürekli heyetler düzenlendiklerini aktaran Güleç, bu sene itibarıyla 46 bini aşkın yabancı sermayeli firmanın Türkiye'de faaliyet gösterdiği bilgisini verdi.


Güleç, 916 yabancı firmanın Türkiye'de irtibat...