06 / 05 / 2024

İnegöl Tapu vurgunu

İnegöl Tapu vurgunu

İnegöl Tapu Müdürlüğünde vurgun iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

2022 tapu harcı hesaplama! Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı nasıl hesaplanır ve tapu harcını kim öder soruları konut, iş yeri veya arsa alacak vatandaşların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılı tapu harcı hesaplaması…

Gayrimenkul alacaklar dikkat! Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz ödenmesi gerekmekte. Peki tapu harcı nedir? 2020 yılı tapu masrafları için ne kadar ödeme yapılır? Tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcına ilişkin bilinmesi gereken her şey...

2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor?

Kamu bankaları tarafından uygulanan düşük faizli kredilerler beraber ev satışlarında artış yaşandı. Peki 2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

2019 yılı tapu harcı oranları!

2018 yılının Mayıs ayında başlatılan tapu harcı indiriminin uzatılmaması halinde 2019'da Kanunda belirtilen tapu harcı oranları tahsil edilmeye devam edilecek. İşte 2019 yılı tapu harcı oranları...

İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde vurgun iddiası!

İnegöl Tapu Müdürlüğünde vurgun iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

28 Aralık'ta yayınlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile 2018 yılı tapu harçları belli oldu. Peki 2018 yılında ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

tapu.com'dan Bursalılar'a 8 altın fırsat!

Emlak ve gayrimenkul pazarında dengeleri değiştiren tapu.com; Bursa’nın Nilüfer, Gemlik, İnegöl, Yıldırım ve Yenişehir ilçelerinde yer alan, her biri yetkili makamlardan alınan değerleme raporuna sahip, altın değerinde 8 gayrimenkulü satışa çıkardı.

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları!

2015 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:73) kapsamında yer alıyor. İşte 2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları..

İnegöl Belediye Başkanlığı TOKİ’deki 32 Adet konutu satışa çıkardı!

İnegöl Belediye Başkanlığı, kendi mülkiyetindeki TOKİ 2. Etapta bulunan 32 adet konutu satmak üzere ihale düzenliyor. 2. Etap TOKİ Konutlarındaki 32 konut için 2 milyon 600 bin lira tahmini bedel ve 78 bin lira geçici teminat tayin edildi.

Tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bağımsız bölümlerinden konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesiyle kuruluyor. Peki, tapusuz eve nasıl tapu alınır?

İnegöl'de mobilya fabrikasında yangın çıktı!

Bursa İnegöl'de mobilya fabrikasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında, dumandan etkilenen biri itfaiye eri 9 kişi, hastaneye kaldırıldı. Fabrikada, soğutma çalışmaları sürüyor.

İnegöl Tapu vurgunu Haberi

İnegöl Tapu vurgunu

İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde vurgun iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 10 kişi gözlatına alınırken, 4 kişi tutuklandı. Savcının itirzı üzerine, adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 6 kişiden, emlakçı Bahattin T. ve Nuri O. da tutuklandı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) yaptığı bir şikayetle ortaya çıktı. 

Şikayet sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirdi. Yapılan incelemeler sonucunda müfettiş raporu doğrultusunda İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla alakalı soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 4 tapu çalışanı, 6'sı ise emlakçı olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 6 kişiden, emlakçı Bahattin T. ve Nuri O. savcının itirazı üzerine...