01 / 05 / 2024

İnegöllü mobilyacıların ihracatları

İnegöllü mobilyacıların ihracatları

Mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını Irak’a yapan Türkiye’nin önemli mobilya merkezlerinden İnegöl, Irak’ta yaşanan süreci dikkatle izliyor. Henüz siparişler iptal olmasa da ilçenin yıllık 100 milyon dolarlık ihracatı tehlikede

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Prefabrik modüler yapıların pazar payı artıyor!

Prefabrik modüler yapıların pazar payı, yüzde 4,6'lık yıllık bileşik büyümeyle 2024'te 19,3 milyar dolar şeklinde gerçekleşebilir

Pendik Güllübağlar Spor Kompleksi’nin inşaatı tamamlandı!

Pendik Belediyesi, Yayalar ve Kavakpınar Spor Komplekslerinden sonra Güllübağlar Spor Kompleksi inşaatını da tamamladı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Şehrimizdeki spor komplekslerinin sayısını her geçen yıl artırma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

Jennifer Aydın ABD'deki malikanesinin kapılarını açtı!

Amerika’da oturan Türk asıllı Jennifer Aydın, 9 odalı 16 banyolu havuzlu, basketbol sahası olan malikanesinin kapılarını açtı. İşte o ev...

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

İnegöllü mobilyacıların ihracatları Haberi

İnegöllü mobilyacıların ihracatları


İnegöllü mobilyacıların en büyük pazarlarından biri Irak. İnegöl’den Irak’a yılda yaklaşık 120 milyon dolarlık ürün gönderiliyor. 500 civarında İnegöllü ihracatçı firmanın 300’ü Irak’a mobilya ihracatı yapıyor. Bu firmaların da önemli bir kısmı Musul’a mal veriyor. Sipariş iptalleri olmasa da mobilya kenti İnegöl yaşanan süreç ve Irak’taki gelişmeleri dikkatle izliyor. 


Irak’ta son 1 yıldır karışıklıkların yaşandığını, ancak ve İnegöllü mobilyacıların ihracata devam ettiğini belirten İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akyol, “Kuzey Irak, İnegöl’ün 3. büyük pazarı. Yaşananlardan dolayı orada görüştüğümüz müşterilerimizde bir tedirginlik var. Ama diğer yandan hayat durmuyor. Geçmişte de bölgede karışıklıklar vardı.Bu süreç en şiddetli hali. Sıkıntı devam ederse ihracatçımız ciddi anlamda etkilenecek. Türkiye zor zamanlardan geçiyor” dedi. 


‘Mallarımızı depomuza aldık ve bekliyoruz’ 


İnegöl’de üretim yapan 500’e...