23 / 11 / 2024

infotron üç boyutlu inşaat

infotron üç boyutlu inşaat

İnfotron, sanayi için ‘etkileşimli sanal gerçeklik’ uygulamaları üretiyor. Ford Otosan ile ilk anlaşmayı imzalayan firma, küresel inşaat devlerinin kullandığı ‘BIM’ için de TAV ile çalışmaya başladı..

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, üç boyutlu tapu-kadastro verilerini kullarak Türkiye'yi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlatılıyor.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 3 boyutlu yapı paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan 3 boyutlu yazıcılarla inşa edilen yapılara yönelik paylaşımda bulundu. 

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!

Tapuda üç boyutlu dönemle alacağınız konutun mimarisini artık webtapu üzerinden üç boyutlu şekilde görebileceksiniz.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

3 boyutlu gayrimenkul turu platformu geliyor!

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, üç boyutlu "360 Derece Sanal Gayrimenkul Turu Platformu"nu piyasaya sunmak için çalışmalara başladı.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

infotron üç boyutlu inşaat Haberi

infotron üç boyutlu inşaat

1994’te iki Türk genci tarafından kurulan İnfotron, sanayi için ‘etkileşimli sanal gerçeklik’ uygulamaları üretiyor. Ford Otosan ile ilk anlaşmayı imzalayan firma, küresel inşaat devlerinin kullandığı ‘BIM’ için de TAV ile çalışmaya başladı.


TÜRK gençlerinin bilişim alanında ortaya koyduğu performans umut veriyor. ABD’de tamamladıkları eğitimden sonra Türkiye’ye dönen ve 1994’te İnfotron Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri A.Ş.’yi (İnfotron) kuran, Tarcan Kiper ve Burak Pekcan, simülatör yazılımlar üreterek başladıkları iş hayatında ‘etkileşimli (içine girilebilir) sanal gerçeklik’ uygulamalarıyla yeni bir büyüme ivmesi yakaladı. Ford Otosan ile bu konuda anlaşma imzalayan İnfotron, küresel iş yapan müteahhitlik firmalarına da tüm verileri girip sanal gerçeklikte projenin içinde dolaşabilecekleri yazılımlarla hizmet vermeye başladı. Burak Pekcan şöyle anlatıyor:


F-5 İLE BAŞLADIK


1997’de ilk Türk Uçuş Simülatörü Asena III-CTRF5’i üretmiştik ki, F-5...