23 / 07 / 2024

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü

Rezan Has Müzesi'nde bugünlerde ilginç bir sergi var. İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü'nce ödül verilen 98 proje, geleceğin mimarisinin ipuçlarını veriyor. İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Başkanlık Madalyası'na layık görüldü...

Prens Harry ve Meghan Markle Prenses Diana'nın mirasıyla geçinecek! 

Geçtiğimiz yıl İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle'ın nasıl geçinecekleri merak konusu oldu. Oprah Winfrey'in programına katılan çift kendilerine kalan miras hakkında açıklamalarda bulundu. 

Prens Harry ve Meghan Markler, Kraliçe'nin hediye ettiği evden taşındılar!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılacak olan Prens Harry ve Meghan Markler hakkında çarpıcı iddia ortaya atıldı. Kraliçe 2. Elizabeth tarafından kendilerine düğün hediyesi olarak verilen evi hiç oturmadan boşalttılar.

Meghan Markle'nin 14.7 milyon dolarlık malikanesi!

Kocası Prens Harry ile İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılan Meghan Markle, 14.7 milyon dolarlık yeni evinde yeni yaşamına başladı.

Prens Harry ve Meghan Markle, Mel Gibson'ın evini satın aldı!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kanada'dan Los Angeles'a taşındığı ve ünlü oyuncu Mel Gibson'ın evini 12 milyon sterline satın aldığı söylendi.

Prens Harry ve Meghan Markle Malibu'dan 20 milyon dolarlık ev alacak!

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılmaya karar veren Prens Harry ve eşi Meghan Markle, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Malibu'dan 20 milyon dolarlık ev alacağı ortaya çıktı.

Prens Harry ve Meghan Markle kirasını zor ödüyor!

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılan Prens Harry ve Meghan Markl yeni hayatlarına Kanada'da devam ediyor. Çiftin kirasını zor ödediği iddia ediliyor.

Kraliyet ailesinin yeni ev endişesi!

İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ve kocası Prens Harry'nin yeni ev planları alt üst oldu. Yakında bir bebek sahibi olmaya hazırlanan çifti yeni ev endişesi sardı.

Meghan Markle ve Prens Harry saraydan taşınacak!

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin en yeni üyesi Meghan Markle ve Prens Harry ünlü Kensington Sarayı'ndan taşınıp Windsor'da Kraliçe Elizabeth'in hediye ettiği Frogmore Kır Evi'ne taşınacak.

Prens Harry, Nepal'de okul inşaatına yardım etti!

İngiliz Kraliyet ailesinden Prens Harry, geçtiğimiz yıl depremden dolayı büyük hasar gören Nepal'de bir köyde okul inşaatına yardım etti. Prens bu davranışıyla halkın sevgisini kazandı.

Zaha Hadid'e RIBA mimarlık madalyası!

Irak asıllı İngiliz çağdaş mimar Zaha Hadid, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü RIBA tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Hadid son yıllarda İstanbul için de tasarımlar yapmıştı.

Aksaray dünyaya halı üretiyor!

Dolmabahçe Sarayı’ nın halıları, İngiliz Kraliyet ailesine ait halıları ve çok sayıda kıymetli halının restorasyonunun yapıldığı Aksaray' ın Sultanhanı beldesinde birçok ülkeden halı siparişleri geliyor...

Mimarlar Odası Konya Şubesi 2. Kerpiç Sempozyumu gerçekleşti!

MİMARLAR Odası Konya Şubesi'nin düzenlediği 2. Kerpiç Sempozyumu Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleşti. Sempozyumda toprak yapıların dünü ve bugünü üzerinde duruldu. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu da katıldı...

ODTÜ Koleksiyon TSMD Mimarları Ağırlıyor 5 sergisi açılıyor!

ODTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor-5” sergisi 19 Aralık 2013 tarihinde açılıyor...

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü Haberi

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü



Rezan Has Müzesi'nde bugünlerde ilginç bir sergi var. İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü'nce ödül verilen 98 proje, geleceğin mimarisinin ipuçlarını veriyor. 


MODERN kent yaşamında mimari doku sanayi devriminden bu yana çok yol kat etti. Günümüzde ise mimari yapılar ve çevre düzenlemesi, günlük yaşama giderek daha çok müdahil olmaya başladı. Bir yapının inşası ya da yıkımı, yeri, konumu o şehirde yaşayanları direkt olarak ilgilendirir hale geldi. Bugün durum böyle peki geleceğin mimarisi nasıl olacak? Evler, köprüler nasıl şekillenecek? 


Bu soruların yanıtını çıplak gözle görmek isteyenler bugünlerde Rezan Has Müzesi'nde devam etmekte olan bir sergiyi ziyaret edebilirler. Zira, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Başkanlık Madalyası'na layık görülen 98 proje ve bu projelerle ilgili film çalışmaları Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü...