10 / 05 / 2024

ingilizlerin rivadaki arazilerini kim aldı

ingilizlerin rivadaki arazilerini kim aldı

Pak Şirketler Topluluğu Riva'da İngilizlere ait Osmanlı Fonu'nun 1 milyon metrekarelik arazinin 500 bin metrekarelik kısmını yaklaşık 60 milyon dolar ödeyerek aldı. Geriye kalan 400 bin metrekarelik kısmının alımı için ise opsiyon koyuldu...

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

İzmir'de Hazine arazilerini satmaya çalışan 6 kişi tutuklandı!

İzmir'de Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalıştığı iddia edilip gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

İzmir'de orman arazilerini satmaya çalışan çete çökertildi!

İzmir'de hazine ve orman arazilerini satmaya çalışan çete, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla çökertildi. 

Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalışan 8 şüpheli yakalandı!

İzmir Urla'da hazine ve orman arazilerini kanuna aykırı olarak satmaya çalıştıkları öne sürülen 8 şüpheli yakalandı...

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

İzmir'de hazine arazilerini sattıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı!

İzmir Menderes'te hazine arazileri kendilerine ait gibi göstererek sattıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.

Hazineye ait arazileri kiralayan çiftçilerin ödemelerini erteledik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım üretimini desteklemek amacıyla hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği dile getirdi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." dedi.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

Ali Kopuz: Eylem Planı tarım arazilerini değerlendirecek!

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, "Tarım Orman Şurası Eylem Planı'nı çok önemsiyoruz. Her biri birbirinden önemli eylem planlarının hayata geçmesi ile tarım arazilerimizin değerleneceğine inanıyorum" dedi...

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Sema Güral Sürmeli: Sapanca'daki arazileri değerlendirmek istiyoruz!

Güral Ailesi üç yıl önce Sapanca’da içinde sekiz markanın ve Kütahya Porselen’in showroom'un olduğu bir AVM açtı. Sema Güral Sürmeli bu yatırımın tek seferlik olduğunu, bölgedeki arazilerini değerlendirmek istediklerini söylüyor.

ingilizlerin rivadaki arazilerini kim aldı Haberi

ingilizlerin rivadaki arazilerini kim aldı





İngiltere kökenli Osmanlı Fonu 1 milyon metrekarelik arsayı 120 milyon dolar ödeyerek 2006 yılı Eylül ayında satın almıştı. Arsanın 106 dönümlük kısmını 12 milyon dolar+KDV ödeyerek Esas Holding 3 ay önce satın almıştı.  Satış işlemlerine DTZ Türkiye ofisi aracılık etmişti.


Pak Şirketler Topluluğu ise geçtiğimiz aylarda 69 milyon dolar ödeyerek Telpa Plaza'yı ve 62.7 milyon dolar ödeyerek Tekstilbank'ın maslaktaki binasını satın almıştı.


Gelişmeler Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'da...