01 / 05 / 2024

İngiltere ekonomisi 2014

İngiltere ekonomisi 2014

Merkezi Londra'da bulunan ekonomik araştırmalar kuruluşu EY Item Club'tan yapılan açıklamaya göre İngiltere'de bu yıl sonunda ekonomik büyüme yüzde 3,1 olarak beklenirken, gelecek yıl için bu oran 2,4'e çekildi.

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyürken, Mart'ta yüzde 0,3 daralma gösterdi.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi, açıklanan son verilere göre; ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3 daraldı. İşte detaylar…

Türkiye ekonomisi, Avrupa devlerine parmak ısırttı!

Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğindeki büyüme performansıyla, Avrupa devlerine parmak ısırttı. Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 büyüyen Avrupa Birliği’ni ikiye katlayan Türkiye, yüzde 5,1’lik büyüme rakamıyla Almanya, Fransa, İngiltere gibi devleri de geride bıraktı.

İngiltere ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 2,3 büyüdü!

İngiltere ekonomisi, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 büyüdü.Ülkede ekonomik büyüme, yılın 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,3'lük piyasa beklentilerinin üzerinde gelerek yüzde 0,5 oldu.

İstanbul'un gayrimenkulde dikkat çeken bölgeleri!

Türkiye ekonomisi, 2014 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %3,1 büyüyerek beklenenden iyi bir büyüme oranı yakalamıştır. İşte İstanbul’da A sınıfı konut projelerinin bölgeler bazında ortalama fiyat aralıkları...

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Zorlu Center AVM'ye 2014'te uluslararası 5 ödül verildi!

Zorlu Alışveriş Merkezi, 2014 yılında uluslararası arenada 5 ödül kazanarak başarısını bir kez daha kanıtladı. Zorlu Alışveriş Merkezi, 2014 Aralık ayında İngiltere’nin en saygın ödülleri arasında gösterilen Best Business Awards’ta iki ödüle layık görüldü

Paintistanbul 2014 program detayları!

Türkiye boyada eşik atladı, bölgenin üretim üssü olmayı başardı. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa gibi devler küçülürken Türk boya sektörü, büyümeye devam ediyor. İşte Paintistanbul 2014 program detayları...

MÜSİAD, 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıkladı!

MÜSİAD, 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıkladı. Bu yıl yüzde 3.8-4 büyüme öngören MÜSİAD, cari açığın 47-50 milyar dolar; enflasyonun da yüzde 7,5-8 arasında olmasını bekliyor

MÜSİAD 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu’nu açıklıyor!

MÜSİAD 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu’nu açıklıyor. MÜSİAD tarafından hazırlanan 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu, 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Basın Toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak.

MÜSİAD 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıklıyor!

MÜSİAD 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu'nu açıklıyor. MÜSİAD tarafından hazırlanan 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu, 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Basın Toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak.

İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü!

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cunliffe, İngiliz ekonomisi için en büyük riskin konut sektörü olduğunu ve asıl riskin konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması olduğunu duyurdu

İngiltere ekonomisi 2014 Haberi

İngiltere ekonomisi 2014


Merkezi Londra'da bulunan ekonomik araştırmalar kuruluşu EY Item Club, İngiltere ekonomisinde büyümenin gelecek yıl yüzde 2,4 seviyesine gerileyeceği tahmininde bulundu. 


Kuruluştan yapılan açıklamaya göre İngiltere'de bu yıl sonunda ekonomik büyüme yüzde 3,1 olarak beklenirken, gelecek yıl için bu oran 2,4'e çekildi. 


Açıklamada, gelecek yıl İngiltere'de yapılacak genel seçimlerin, siyasi belirsizliğin ve Avro Bölgesi'ndeki zayıf talebin özel sektör yatırımlarının hız kesmesine neden olacağı tahmininde bulunuldu. 


EY Item Club, devam eden Ukrayna - Rusya geriliminin de İngiliz ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinin altını çizdi. 


EY Item Club Baş Ekonomi Danışmanı Peter Spencer, "İngiltere'nin ekonomik büyümesine ilişkin tahminler aslında oldukça iyi seviyede. Sadece tahminleri etkileyen küresel ortama ilişkin riskler ve şirketlerin yatırımlarını etkileyebilecek sert rüzgarda bir değişiklik oldu" ifadelerini kullandı. 


Spencer, İngiltere'nin ihracat performansına ilişkin olarak ise...