29 / 04 / 2024

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyürken, Mart'ta yüzde 0,3 daralma gösterdi.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere'nin mart ayı ve ilk çeyreğe ilişkin büyüme rakamlarını tek tek açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, bu yılın ocak ayına ilişkin daha önce yüzde 0,4 şeklinde açıklanan büyüme oranı yüzde 0,5'e revize edildi.

Verilen detaylara göre, ülke ekonomisi Mart ayında yüzde 0,3 küçüldü. Söz konusu bu daralmada, hizmet sektörü aktivitesindeki yüzde 0,5'lik düşüş de etkili oldu.

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

Diğer bir yandan, 2023 yılının ilk çeyreğinde ise İngiltere ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü.

Yine verilen bilgiye göre, hizmet sektöründeki yüzde 0,1, inşaat sektöründeki yüzde 0,7 ve üretim sektöründeki yüzde 0,1'lik artış, söz konusu bu dönemdeki büyümenin itici gücü oldu.

Paylaşılan detaylara göre, ilk çeyrekte, hane halkı harcamasında herhangi bir artış görülmedi.

Yine verilen bilgiye göre, İngiltere ekonomisi bir önceki çeyrekte yüzde 0,1, geçen senenin ilk çeyreğinde de yüzde 0,5 büyüme göstermişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey konu ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, son 6 ayda ülke ekonomisine ilişkin büyüme öngörülerinin iyileştiğini kaydederek, artık resesyon beklemediklerini ve ılımlı bir pozitif büyüme öngördüklerini belirtmişti.

Ayrıca İngiltere'de enflasyon Mart ayında yüzde 10,1 şeklinde ölçülmüştü. BoE, enflasyonla mücadele kapsamında, dün üst üste 12. defa faiz artışına giderek faizi yüzde 4,50'ye çıkartmıştı.


Geri Dön