05 / 05 / 2024

İngiltere Hinkley Burnu santral projesi

İngiltere Hinkley Burnu santral projesi

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Tekirova, Adrasan, Gelidonya Burnu Arası doğal sit alanı ilan edildi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Tekirova- Adrasan- Gelidonya Burnu Arası 'nitelikli koruma alanı'  ilan edildi. Bölgenin 'doğal sit-kesin korunacak hassas alan' tesciliyle ilgili idari sürecin ise devam ettiği ifade edildi. 

Yason Burnu'na dolgu yapılmasına Mustafa Adıgüzel'den tepki!

CHP'li Mustafa Adıgüzel, Yason Burnu'ndaki çevre düzenlemesi ve dolgu yapımına tepki gösterdi. Adıgüzel, "Geri dönüşümsüz çevreye zararları var" dedi...

Yason Burnu'ndaki tarihi doku geleceğe taşınacak!

Ordu ilinin Perşembe ilçesindeki Yason Burnu'nda, kilisenin yanında bulunan ve geçmişte papaz evi olarak kullanılan yapının restore edilerek turizme kazandırılacağı ifade edildi...

Ali Ağaoğlu: Ordu-Yason Burnu'na kimse konut yapmak istemez!

Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, önceki gün İstinyePark'da objektiflere takıldı. Ordu'nun Perşembe ilçesinde yer alan tarihi sit alanı Yason Burnu'nda' alan araştırması yaptığına dair iddialara yanıt verdi. 

Ali Ağaoğlu’ndan, Ordu-Yason Burnu kampanyasına imza!

İş adamı Ali Ağaoğlu’ndan kendi aleyhine başlatılan “Ordu-Yason Burnu’nu Ağaoğlu’na yedirmeyiz” imza kampanyasına tam destek verdi.

Murat Arıburnu: Kütahya Dumlupınar'da artık imar yasağı yok!

AK Parti Dumlupınar İlçe Başkanı Murat Arıburnu, milli parklarda yapılaşmanın önü açan yönetmelik değişikliğinin, AK Parti Kütahya milletvekillerinin de katkılarıyla Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını kaydetti.

İngiltere Hinkley Burnu'na nükleer santral inşa edilecek!

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

Seydikemer Gerişburnu'nda imar yolları açılıyor!

Seydikemer Belediyesi, Gerişburnu sakinlerinin talepleri doğrultusunda imar planında yer bazı cadde ve sokakları kullanıma açıyor. Ramazan Küçükekiz, "10 gündür çakıllama yapıyoruz. Hem yol açıyoruz hem de çakılıyoruz. " dedi.

Folkart Yapı İzmir Fener Burnu fiyat!

İzmir İl'i Çeşme İlçe'si Fener Burnu'nda yükselen projede daireler 1+1'den 4+1'e kadar değişiklik gösteriyor. Folkart Yapı İzmir Fener Burnu fiyat listesine göre daireler 306 bin Euro'dan başlıyor.

Çeşme Fener Burnu Folkart Yapı Evleri!

Dairelerin 1+1 'den 4+1 'e kadar değişiklik gösterdiği proje 5 kat şeklinde yükselecek. Çeşme Fener Burnu Folkart Yapı Evleri 31 Mayıs 2017 'de teslim edilecek.

Folkart Çeşme Fener Burnu Projesi!

Denize sıfır şekilde inşa edilen Folkart Çeşme projesinin lansmanı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Folkart Çeşme Fener Burnu Projesi İzmir İl 'i Çeşme İlçe 'sinde inşa ediliyor.

İngiltere Hinkley Burnu santral projesi Haberi

İngiltere Hinkley Burnu santral projesi

İngiltere'de 20 yıl sonra inşa edilecek ilk nükleer santrale ilişkin anlaşmanın imza aşaması, geçen Temmuz ayında İngiliz hükümetinin son anda aldığı kararla sonbahara ertelenmişti.


İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, hükümetin projeye destek vermeden önce planları dikkatlice mercek altına aldığını ve bunun doğru bir uygulama olduğunu belirtti.


Clark, finansmanı Fransa ve Çin tarafından karşılanacak proje hakkında, "Hinkley Point C' önerisini etraflıca gözden geçirmemizin ardından, güvenliği artıracak bir dizi önlemler alırken ayrıca Hinkley'in hükümetin onayı olmadan el değiştiremeyeceğinden emin olacağız." dedi.


Gelecekte, İngiltere'nin kritik alt yapısına yönelik yabancı yatırımlara ilişkin yeni bir yasal çerçevenin uygulanacağını bildiren Clark, "Hinkley'in ardından, İngiliz hükümeti, gelecekte inşa edilecek tüm yeni nükleer projelerde özel bir pay alacak. Böylece, hükümetin onayı...