28 / 07 / 2024

ingiltere HS2 hızlı tren projesi

ingiltere HS2 hızlı tren projesi

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne toplam değeri 11,8 milyar sterlini bulması beklenen hızlı tren projesi HS2'nin ilk etabının ihale sürecini başlattığını duyurdu.

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı!

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı görüldü...

İngiltere’nin hızlı tren projesi 5 yıl gecikebilir!

İngiltere'de 2026 yılında hizmete açılması planlanan hızlı tren projesi HS2 projesinin ilk etabının tamamlanmasının 2031'i bulabileceğini söylendi.

İngiliz hükümetinden hızlı tren projesi HS2'ye onay! 

İngiliz Hükümeti, Londra ile Birmingham, Manchester ve Leeds gibi şehirlerin kuzey güney hattında birleştirmeyi amaçlayan hızlı tren projesinin incelenmesine karar verildiğini duyurdu. 

İngiltere'den dev hızlı tren ihalesi için Çin'e davet!

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne toplam değeri 11,8 milyar sterlini bulması beklenen hızlı tren projesi HS2'nin ilk etabının ihale sürecini başlattığını duyurdu.

İngiltere konut fiyatında hızlı artış gösterdi!

İngiltere'de konut fiyatlarında artış 5 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.lngiltere de konut fiyatları Mart ayında son 5 ayın en hızlı artışını gösterdiler.

DHL ile YHF Lojistik hızlı demir yolu hizmeti sunuyor!

DHL’in Çin ve Avrupa arasındaki hızlı demir yolu hizmeti için, YHF Lojistik ile yaptığı iş birliği sayesinde hem maliyetler azalıyor hem de zaman kısalıyor...

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı 29 Ekim'de hizmete açılacak!

Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) hattının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılması için bin 500 kişilik ekip aralıksız çalışıyor...

Binali Yıldırım: 5 yılda bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapacaklarını söyledi...

Türkiye 5 yılda 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattına kavuşacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: “Önümüzdeki 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapacağız. Türkiye’nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşturmuş olacağız”...

İstanbul-Ankara hızlı treni için 200 milyon euro kredi verildi!

Yapım çalışmalarına devam edilen İstanbul-Ankara Hızlı Tren için 200 milyon euro kredi sağlandı...

Ankara-İstanbul hızlı tren projesi 30 Eylül'de tamamlanacak!

Ankara-İstanbul hızlı trende yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı, proje 30 Eylül'de tamamlanacak

ingiltere HS2 hızlı tren projesi Haberi

ingiltere HS2 hızlı tren projesi

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne toplam değeri 11,8 milyar sterlini bulması beklenen hızlı tren projesi HS2'nin ilk etabının ihale sürecini başlattığını duyurdu.


Hafta başında çıktığı resmi Çin ziyaretini sürdüren Osborne, Chengdu şehrinde yaptığı bir konuşmada Londra, Birmingham, Leeds ve Manchester'ı birbirine bağlayacak hızlı tren projesi HS2'nin ihale sürecinin başladığını bildirdi.


Hükümetin ülkenin kuzeyini ulaşım yollarıyla destekleme konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Osborne, "Bu açıdan kuzeyden Midlands'e kadar olan alanda uzun vadeli ekonomik programımızı gerçekleştirmek için HS2 hızlı tren projesi kilit önem taşıyor" dedi.


Osborne, İngiltere ve Çin'in işbirliği alanında "altın çağına" girdiğini ifade ederek, "Şirketlerimizin ve halklarımızın Çin'le ekonomik ilişkilerimiz güçlendirmemizin bütün faydalarını hissetmesi son derece önemli" diye konuştu.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İngiltere Ulaştırma Bakanı Patrick McLoughlin de dev projenin yapımı süresince 25...