18 / 05 / 2024

ingiltere kraliyet ailesinin konutları bakımsızmı

ingiltere kraliyet ailesinin konutları bakımsızmı

İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi. Komisyon, konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı olduğunu belirtti...

Çiller ailesinin Kilyos’taki arazisi için yeni plan hazırlandı! 

Çiller ailesinin yönetimde olduğu sırada Marsan Holding’e ait olan Kilyos’ta doğal sit alanında kalan 30 dönümlük araziyi otel imarına açan planlar iptal edilmişti. Bakanlık alan için yeni bir plan hazırladı ve askıya çıkardı. İşte detaylar...

İngiltere Kraliyet Ailesi'ne ait evlerin değeri ne kadar? 

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyelerinin yaşadıkları evler ve maliyetleri her zaman tartışma konusu oldu. Peki, bu evlerin değeri ne kadar? İşte detaylar...

Katar Kraliyet Ailesi, İngiltere’nin en pahalı evlerini alırken damga vergisi ödemedi!

Katar Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'nin en pahalı konutlarından iki tanesini 18,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 223 milyon TL) damga vergisi ödemeden aldığı ortaya çıktı.

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Beckham ailesinin modern Beckingham Sarayı!

Beckham ailesinin yıllardır çocuklarıyla birlikte yaşadığı malikane İngiltere Kraliçe'nin yaşadığı ‘Buckingam Sarayı'na’ benzetiliyor. Öyle ki 9 odadan oluşan malikaneye ‘Beckingham Sarayı’ ismi takıldı. Ünlü çift bu ismi haketmek için evlerine her türlü yatırımı yapmaktan geri kalmıyorlar.

Mercedes Kadir'in ailesinin yaşadığı evi Belediye yeniledi!

Malatya'da gününü "araba" zannettiği sopanın üzerinde geçiren ve 18 Nisan'da yaşamını yitiren "Mercedes Kadir" lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı'nın ailesinin yaşadığı ev Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. 

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Uluslararası Kraliyet Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Uluslararası Kraliyet Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile A. Basheer M. Ablourawı, M. Abdulhady Mansour Mohamed ve S. Mahfouth Ahmet M. Albısharı tarafından kuruldu.

Kraliyet ailesinin en özel kalesindeki kral dairesi kiralık!

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix’de yayınlanan The Crown dizisiyle ününe ün katan Windsor, yılbaşında en görkemli odalarından birini oda kiralama uygulaması AirBnB’den ziyarete açacak.

İrem Derici ailesinin yanına taşındı!

Saplantılı hayranını savcılığa şikayet eden İrem Derici, korktuğu için evinden taşınma kararı aldı. Derici, ailesinin yanına yerleşti.

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Kraliyet ailesinin yeni ev endişesi!

İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ve kocası Prens Harry'nin yeni ev planları alt üst oldu. Yakında bir bebek sahibi olmaya hazırlanan çifti yeni ev endişesi sardı.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

ingiltere kraliyet ailesinin konutları bakımsızmı Haberi

ingiltere kraliyet ailesinin konutları bakımsızmı


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, kraliyete ait konutların kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.  


Komisyondan yapılan açıklamada, kraliyete ait konutların üçte birinden fazlasının bakımsız ve tamire ihtiyacı olduğu belirtildi. Komisyon başkanı milletvekili Margaret Hodge raporda, "Kraliyete ait konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı var. Buckingham Sarayındaki ısıtıcı kazanlar 60 yıldır değiştirilmedi. Windsor Kalesinin yatak odaklarında sorunlar var ve Kraliyet Resim Galerisi'nin tavanı akıyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, konutların bakımı için Buckingham Sarayı'nın Kraliçe 2. Elizabeth sarayda olmadığı zaman daha fazla ziyarete açılması, böylece daha fazla para kazanılması gerektiği tavsiyesinde de bulunuldu.   


Komisyon raporunda ayrıca, 2012- 2013 yıllarında vergi mükelleflerinden kraliyete aktarılan miktarın...